Kahraman TV

Depremde Göçük Altında Kalan Korucu Hayatını Kaybetti

GÜNDEM

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde, Kaynarpınar Köyü'nde göçük altında kalan güvenlik korucusu şehit oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde, 1'i güvenlik korucusu 9 kişinin yaralandığı, şehit olan 1 güvenlik korucusunun enkaz altından çıkarıldığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından, bir köyde ve mezrada 14 ev ve bir ahırın hasar gördüğü belirtildi. Bölgede, müdahale ve tarama faaliyetlerinin 85'i AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 Acil, itfaiye, jandarma ekiplerinden toplam 115 personel ve 28 araç ile sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, kent merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanmanın meydana gelmediği kaydedildi.

18 KİŞİ YARALANDI

Yaralı sayısının Bingöl'de 14, Erzurum'da 4 olmak üzere toplam 18 olduğu bildirilen açıklamada, "Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakolu gözlem kulesinde, hasar meydana gelmiştir. Şehit olan 1 güvenlik korucumuz enkaz altından çıkarılmıştır. Kuledeki hasarda, 1 güvenlik korucumuz da yaralanmıştır. Toplam yaralı sayısı 18'dir. Bölgeye ambulans helikopter sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

45 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Deprem sonrasında ikisi 4 büyüklüğünün üzerinde toplam 45 artçı yaşandığı aktarıldı.

Öte yandan, psikososyal destek çalışmaları kapsamında Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 16 personelin olay bölgesine sevk edildiği kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.