Kahraman TV

Deprem Uzmanı Ercan'dan Uyarı: Anadolu Gerildi, Durdu, Beklemede!

GÜNDEM

Doğu Anadolu Fayı için deprem uzmanlarından uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Anadolu gerildi, durdu. Beklemede" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede endişe uyandıran Doğu Anadolu Fayı için uyarılar devam ediyor.

"ANADOLU GERİLDİ, DURDU. BEKLEMEDE..."

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda depremlerin önceden belirli bir süre boyunca küçük sarsıntılarla kendini gösterdiğini ve ardından uzun bir dinginlik döneminin yaşandığını belirtti. Bu durumu "Anadolu gerildi, durdu. Beklemede..." sözleriyle ifade etti.

Ercan söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi, durdu. Beklemede...."

NACİ GÖRÜR'DE UYARMIŞTI

Daha önce benzer bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür de Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceğini belirtmişti.Görür, bölgedeki fay hatlarının durumuna dikkat çekerek, özellikle Tunceli'nin çevresindeki fay hatlarının risk oluşturduğunu ifade etmişti. Görür açıklamasında “Tunceli’nin 4 tarafı faylarla çevrili; Ovacık, Malatya, Doğu Anadolu, Nazımiye Fayı var. Nazımiye, Pülümür, Tunceli bu fayların arasında... Kuzey Anadolu Fayı’nın Erzincan ile Bingöl-Karlıova arasında en son deprem 1784'te… Yedisu Fayı, her 250 senede bir deprem üretir. Fayın tekerrür periyodu dolmuş, hem de 6 Şubat depremleri bu fayların uç kesimlerine stres transfer etmiş olabilir. Stres transferi nedeniyle bu faylarda oluşabilecek depremi öne çekmiş olabilir. Onun için endişe ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı9

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.