Kahraman TV

DEMAK: Deprem Kayıplarımız Bulunana Kadar Durmayacağız!

GÜNDEM

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) depremde kaybettikleri yakınlarının bulunması ve seslerinin yetkililere duyulması için basın toplantısı düzenledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat deprem felaketi 11 ilde derin yaralar açtı. Depremde kaybolan vatandaşların ailesi ise bir mezarları dahi olmayan yakınlarını aramaktan vazgeçmedi. DEMAK, 11 ilde 38’i çocuk 145 kişinin kayıp olduğunu belirterek seslerini duyurmak için basın toplantısı düzenledi. DEMAK üyeleri, “Biz kayıp yakınları sorunlarımıza bir çözüm üretilemediği için direnişimizi örgütlenerek devam ettirme kararı aldık. Bu amaçla da Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni yani DEMAK’ı kurduk. Dernek olarak ilk talebimiz TBMM’de kayıplarımızın bulunması için bir komisyon kurulması oldu. Konuya ilişkin meclise 2 kere önerge verildi ancak reddedildi. Bizler söz konusu önergenin neden reddedildiğine dair bir açıklama bekliyoruz” dedi.

“Bir Tırnağa, Bir Kemik Parçasına Razıyız”

Kayıpların arama çalışmalarının bitmemesini isteyen dernek üyeleri acılarını şu sözlerle ifade ettiler: “11 ilden kayıp ailelerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu açıklamada, tüm kamuoyuna ve yönetenlere sesleniyoruz, lütfen sesimize ses olun. Bizi yalnız bırakmayın. Bizler yalnızca duyarlı olmanızı ve kendinizi bizim yerimize koyarak empati kurmanızı istiyoruz. Bizler evlatlarımızın, eşlerimizin, annelerimizin, babalarımızın, kardeşlerimizin bir tırnağına, bir kemik parçasına bile razı olacak hale getirildik. İnsan yakının ölüsünü bulduğuna sevinir mi? Sevinecek hale getirildik. Bizler, her şeye rağmen gidecek bir mezar taşımızın olmasını istiyoruz.”

“Canlarımızın Nüfustan Düşürülmesini Kabul Etmiyoruz!”

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen deprem kayıplarının 6 Şubat itibariyle ölü sayılarak nüfustan düşürüleceği söylemlerini kabul etmediklerini dile getirerek, “Biz kayıp yakınları nüfustan düşürülme işlemlerinin isteğe bağlı olmasını talep ediyoruz. Canlarımızın kayıp olarak nüfustan düşürülmesini istemiyoruz. Canlarımızı nüfustan düşürmek istiyorlarsa cenazelerini bulup bize versinler. Aksi halde kayıp olarak aranan canlarımızın nüfustan düşürülmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” dedi.

DEMAK üyeleri, kamuoyunu dayanışmaya ve seslerine ses olmaya davet etti ve kayıpların bulunması için bütün yol ve yöntemleri denemekten geri durmayacaklarını belirterek sözlerine son verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.