Kahraman TV

Daniel Kaluuya Kimdir ?

GÜNDEM

Daniel Kaluuya Kimdir ?, Daniel Kaluuya Kim?, Daniel Kaluuya Kaç yaşında?, Daniel Kaluuya ödülleri nelerdir?, Daniel Kaluuya filmleri nelerdir? Daniel Kaluuya'nın hakkında merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

Daniel Kaluuya 24 Şubat 1989 'da Birleşik Krallık ? Londra 'da dünyaya gelmiştir. Ünlü oyuncu her ne değin Londra 'da doğup büyümüş olsa da ebeveynleri Ugandalı 'dır. Kiperaktif bir çocuk olan Daniel Kaluuya, öğretmeninin enerjisini atması için kendisini yönlendirmesiyle oyunculuğa alaka duymaya başladı ve 9 yaşındayken yerel bir müsabakada birinci olmasını sağlayan bir oyun yazmıştır. Gençlik yıllarında İngiliz televizyon dizisi Shoot the Messenger seçmelerine katılan ünlü oyuncu, birincil rolünü kazanmış ve ardından oyunculuk dersleri almaya başlamıştır. Oyunculuğa ek olarak farklı alanlara yönlendirilmiş oyunlar kaleme alan Daniel Kaluuya, Sucker Punch filminde bir boksör olarak görülmüş, performansı sebebiyle iltifat almıştır. bununla beraber 2011 'de Black Mirror dizisinde misafir oyuncu olarak bulunan ünlü oyuncu, 2015 'te Sicario filminde Amerikalı bir ajan rolüyle beyazperdede zirve göstermiş, Emily Blunt ve Benicio Del Toro ile rol almıştır.

2017 yılında Get Out ile bitmiş Amerikan sinemasına dönüş yapan Daniel Kaluuya, filmde ak kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya dışarı giden bir siyahiyi canlandırıyor. Dehşet ve gerilim türündeki filmde ırkçılıktan sömürüye değin çoğu nokta bulunması filmin kısa sürede popüler ayla gelmesine neden oldu. Yapımı için 4,5 milyon dolar harcanan film 250 milyon dolar kazanarak yaklaşık olarak gişe rekorları kırdı.

Get Out filminin ardından Marvel çizgi roman serisine dayanan Black Panther filminde yer alan Daniel Kaluuya, filmde W 'Kabi karakterine yaşam vermiştir.

Daniel Kaluuya Filmleri

Daniel Kaluuya 'nın kariyeri her tarafında rol aldığı tüm filmler ve şahsiyet isimleri şu şekildedir,

Widows (2018) ? Jatemme

Black Panther (2018) ? W 'Kabi

Kapan (2017) ? Chris Washington

Sicario (2015) ? Reggie Wayne

Göster Gününü 2 (2013) ? Black Death

Welcome to the Punch (2013) ? Juka Ogadowa

Johnny English 'in Dönüşü (2011) ? Agent Tucker

Ölüm Odası (2010) ? Mo

Cass (2008) ? Young Cass ? age 14

Shoot the Messenger (2006) ? Reece

Daniel Kaluuya Dizileri

Daniel Kaluuya 'nın uzun zaman rol aldığı diziler şu şekildedir,

Skins (2007-2009) ? Posh Kenneth

Psychoville (2009-2011) ? Tealeaf / Michael / Michael Fry

The Fades (2011) ? Mac

Ruddy Hell! It 's Harry and Paul (2010-2012) ? Parking Pataweyo

Babylon (2014) ? Matt Coward

Daniel Kaluuya 'nın Aldığı Ödüller

Daniel Kaluuya 2011 'de Sucker Punch filmi ile En Fazla Umut Vadeden Yeni Oyuncu Dalında Jack Tinker Ödülü 'nün sahibi olmuştur.

Meşhur oyuncu, 2017 'de Kapan filmindeki performansı ile Film Dalında En İyi Erkek Oyuncu NAACP Image Ödülü, ABD Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve MTV Movie &, TV Award for Next Generation Ödüllerinin sahibi olmuş, 2018 'de BAFTA Yükselen Sitane Ödülü 'ne değerinde görülmüştür.

Daniel Kaluuya 'nın Kişisel Hayatı

Daniel Kaluuya şimdilerde Amandla isimli kız arkadaşıyla beraber yaşamaktadır. İkili çoğu kez al halıda el ele görüldü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.