Kahraman TV

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Net Mesaj

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi ile ilgili çok net ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan daha önce iki ülkenin üyeliğine terör bağlantıları nedeniyle olumlu bakmadıklarını dile getirmişti. Erdoğan Türkiye'nin konudaki tutumunu bir kez daha vurgulayarak "Yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

"GÜVENLİK TEŞKİLATINDA TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KABULLENEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda olumsuz bir beyanatta bulunmuştunuz, bunu açıklayabilir misiniz?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Her şeyden önce NATO konusunu değerlendirmekte fayda görüyorum. NATO ile ilgili adımda İsveç Finlandiya bütün bunlar bizdeki terör odaklarını kendi içlerinde barındıranlar ve onların PKK’ya YPG’ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar, yürüyüş yapacaklar, paçavralarını köprü üstlerine her yere asacaklar. Şimdi bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada parasal destekler de verip bunlara silah desteği veren bu ülkelerle kendilerine de söyledik. Dedik ki; NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatının içinde biz terör örgütlerinin olmasını kabullenemeyiz.

"YUNANİSTAN NATO ÜYESİ OLDU DA NE OLDU?"

Geçmişte girenler girdi. Bunun içinde Almanya’sı, Fransa’sı var. Yunanistan ve Fransa zaten bunlar girip çıkmışlardı. Sonra maalesef o dönemin Türkiye’deki yönetimi maalesef bunların önünü açtı. Bunlar tekrar NATO’ya geri dönebildiler. Yunanistan NATO üyesi oldu da ne oldu? Örneğin şu anda ABD, Dedeağaç’ta üs kurdu, FETÖ oradan Yunanistan üzerinden Avrupa’ya seyahat ediyor ve kendilerine vermiş olduğunu terör örgütü üyelerinin isim listesini görmezden geliyor ve bunları hala korumaya devam ediyorlar.

Şimdi diyorlar ki efendim talepleriniz nedir bilelim ona göre İsveç’ten Finlandiya’dan bunları isteyelim. Biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz.

Yunanistan’dan bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.