Kahraman TV

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’ın Skandal Sözleriyle İlgili İlk Kez Konuştu

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokratların Başkan Adayı Joe Biden'ın kendisini direk hedef alan ve skandal sözlerine dair, "Türkiye'de darbeyle yapamadıklarını muhalefet ile hareket etmeyi düşündüklerini, kameralar önünde söylemekten çekinmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'da Demokratların Başkanadayı Joe Biden'ın kendisini hedef alan "Erdoğan'ı yenmeleri için muhalifleri desteklemeliyiz" sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Türkiye'de darbeyle yapamadıklarını muhalefeti destekleyip gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hezeyana cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Amerika'da 3 Kasım'tarihinde gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Amerikan Başkanı Trump'ın rakibi olan Joe Biden'ın kendisini direk hedef alan "Erdoğan'ı devirmek Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım" sözlerine cevap veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

CEVAP VERMESİ GEREKEN BİZDEN ÖNCE MUHALEFET OLMALIDIR

Türkiye'de darbeyle yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştireceklerini kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar. En azından oturup çay içmişliğimiz var.

Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsınız? Ama kullandılar. Bu hezeyana cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tepkisini bütün şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun bir zaman sonra gündeme geldiğine dair bir zırvanın arkasına sığınmıştı."

Demokratların adayı Joe Biden, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıp, muhaliflere destek vererek Türkiye'de iktidarı değiştirebilecekleri yönünde skandal sözlere imza atmıştı.

Joe Biden, ocak ayında yapmış olduğu skandal konuşmasında şunları söyledi:"Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız.

Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz gerek. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için. Bu iş bir zaman iyi gidiyordu.

Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz gerek. Düşündüğümüz şeyle alakalı sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli.

ERDOĞAN'I YENECEK DURUMA GELMELERİ İÇİN ONLARI GÜÇLENDİRMELİYİZ

Yani çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha çok verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile. Partisi, İstanbul'dan dışarı atıldı.

Peki biz ne yapıyoruz? Burada oturup boyun eğiyoruz.Yapacağım en son şey, ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Kesinlikle en son şey. Ve onlara Kürtlerle alakalı olarak birkaç görüşmem oldu.

O dönem henüz üzerlerine gitmiyorlardı. Şunu göstermemiz lazım. Türkiye, Rusya'ya bağımlı olmayı istemek zorunda değil. Uzun bir zaman önce o elmadan bir ısırık aldılar.

Şu ana kadar onlara davrandığımız şekilde davranmaya devam etmeyeceğimizi anlamak zorundalar. Yani çok endişeliyim. Hava üslerimiz ve onlara erişimimize dair de çok endişeliyim.

Bence bölgedeki müttefiklerimizle bir araya gelerek, onun bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edeceğimizle ilgilenmek bizim için son derece çok iş olacak.

Özellikle Doğu Akdeniz'de petrolle ilgili faaliyetleri ve görüşülmesi uzun sürecek olan çok sayıda başka şey. Cevabım 'evet, endişeliyim.

KAYNAK: haberler.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.