Kahraman TV

Bu Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

GÜNDEM

'Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?' sorusu perşembe günü toplanan Kabine Toplantısıyla beraber vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu.

'Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?' sorusu perşembe günü toplanan Kabine Toplantısıyla beraber vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu uygulanıp uygulanmayacağı Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yeni alınan kararlar çerçevesinde şekillendi. Peki, 30 31 Mayıs hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramdan sonra sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte, detaylar...

Ramazan Bayramı'nda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından, yaklaşan hafta sonu ile beraber, 'bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Corona virüsünde salgının seyrine göre atılacak olan normalleşme adımlarında, bayram sonrasında günlük vaka sayısının 500’e düşmesi bekleniyor. Vaka sayısındaki duruma göre haziranda yeni kararlar yeniden ele alındı. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 30 31 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı, hangi illerde olacak? İşte, hafta sonu olası sokağa çıkma yasağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleşti. Yapılan toplantı sonrası alınan yeni kararlar belli oldu. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de netleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’ndeki video konferans yöntemiyle son kez yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, normalleşme süreci kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Erdoğan, "Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz. 1 Haziran itibariyle kamu personelleri iş başı yapacaklar. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlandırılmasını pazar günleri 14:00 saatleri arasında istisna kapmasında olması devam edecek" dedi.

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Salgın sebebiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bizi gönlümüzce bayram yapmaktan mahrum bırakmış olsa da kalbimizdeki sevgiyi koruduk hatta güçlendirdik.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak.

"Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK? 

İlk gelen bilgilere göre, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, bu cumartesi ve pazar günü de 15 ilde devam edecek. Ancak gelecek haftalarda bu yasağa son verilecek.

Kararın verileceği iller ise resmi kararın ardından haberimizde yer alacak.

KABİNE TOPLANTISI'NDA NELER ELE ALINDI? 

Normalleşme sürecinin ele alınacağı kabine toplantısı 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Alınan yeni kararlar masada oldu.

Kabine toplantısında konuşulan gündem konuları;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle mücadeleye ilişkin ayrıntılara dair kabine toplantısında bir sunum gerçekleştirecek. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiye kararlarını paylaşacak. İllerdeki seyahat kısıtlamalarının kaldırılması değerlendirilecek. Bazı illerdeki kısıtlamanın kaldırılması, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise kısıtlamanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.
Edinilen bilgiye göre hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da toplantıda değerlendirilecek. Kısıtlama uygulamalarının bazı illerde belli bir süre devam edebileceği ancak nihai kararın son veriler ışığında verileceği öğrenildi.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındaki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidilmişti. Kısıtlamanın tamamen kalkması henüz öngörülmüyor. Kabine toplantısında bazı toplu alanlara girmelerinin sınırlandırılarak kısıtlamanın tamamen kaldırılmasının değerlendireceği belirtiliyor.

Nikah salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenleme yapma şartıyla faaliyete geçmesi bekleniyor.

Yine kabine toplantısında çay bahçesi, açık eğlence yerlerinin ve ören yerleri ile müzelerin açılmasının da değerlendirileceği ifade ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.