Kahraman TV

Beyaz Saray'da Sular Durulmuyor: Peş Peşe Açıklamalar Geldi

GÜNDEM

ABD Başkanı Trump ve Demokratların başkan adayı Joe Biden, başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ederken yeni açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, çok çekişmeli geçen başkanlık seçimlerinden oy sayımı devam ederken yeni bir açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde zafer ilan eden bir konuşma yapan Trump, "Dün gece Demokratlar'ın yönetiminde olan ve kontrol ettiği çoğu önemli eyalette, çoğunlukla sağlam bir şekilde öndeydim. Sonra oy pusulaları sayıldıkça sihirli bir şekilde ortadan kaybolmaya başladılar. Çok garip, sandık görevlileri bunu tamamen ve tarihsel olarak yanlış anladı. Nasıl olur da posta yoluyla oy pusulalarını her saydıklarında yüzdeler bu kadar yıkıcı oluyor?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD'de bu yıl gerçekleşen seçimlerde çoğu insanın posta yoluyla oy kullanmasının bir sebebi var. Önceden çoğunlukla askerler posta yoluyla oy kullanırken, ABD'de bu yıl koronavirüs sebebiyle posta yoluyla oy kullanımında artış gerçekleşti.

BIDEN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Trump'ın açıklamasının hemen ardından bir açıklama da Joe Biden'dan geldi. Biden, "Her oy sayılıncaya kadar dinlenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Biden'ın kampanya menajeri ise Biden'ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu ve bugün zaferini ilan edebileceğini söyledi.

TRUMP'IN EKİBİNDEN YENİDEN SAYIM TALEBİ

Trump'ın kampanya ekibi, oyların sayımının devam ettiği Wisconsin'de oyların derhal yeniden sayılmasını talep edeceklerini açıkladı.

Wisconsin'de TSİ 20.51 itibariyle oyların yüzde 97'si sayıldı. Demokratların adayı Joe Biden'ın eyalette 21 bin oy farkla üstünlüğü bulunuyor. Wisconsin eyalet yasalarına göre, adaylar arasındaki fark yüzde 1'in altındaysa başka gerekçe göstermeksizin yeniden sayım talebinde bulunulabiliyor. Şu anda Trump ile Biden arasında 0.6 puan fark bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.