Kahraman TV

Bakanlıktan İlaç Rehberi: Koronavirüs İlaçları Nasıl Kullanılıyor?

GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı son zamanlarda tartışma konusu haline gelen koronavirüs ilaçlarını nasıl kullanılması gerektiğine yönelik iki broşür yolladı.

Sağlık Bakanlığı, 81 ile koronavirüs ilacının nasıl kullanılması gerektiğine yönelik broşür gönderdi. Broşürde Favipiravir’in ilk gün sabah ve akşam 8’er tabletin bir bardak suyla alınması öneriliyor.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs ilaçlarının nasıl kullanılması gerektiğine yönelik 81 ile iki ayrı broşür yolladı. Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda hazırlandığı açıklanan broşürlerde ilaçların hangi dozda kaç gün alınması gerektiği anlatılıyor.

Favipiravir ilacının rehberine göre ilk gün sabah ve akşam 8’er tane, devamında ise 4 gün boyunca yine sabah ve akşam 3’er tane içilmesi öneriliyor. Hidroksiklorokin’in ise sabah ve akşam 1’er tane olmak üzere 5. günün sonunda toplam 10 tablet alınması gerekti açıklanıyor.

Gebelerde ve emziren annelerde Favipiravir kullanılmıyor. Hidroksiklorokin’in ise kalp rahatsızlığı ya da ritim bozukluğu olanların kullanmaması gerekiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.