Kahraman TV

Bakanlık İfşa Etti: Sağlığımızla Oynayan Firmalar Hangileri?

GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan raporda, yapılan laboratuvar incelemesi sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen 74 firma, kamuoyuna ifşa edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamasında gıda konusunda ifşalarının devam edeceğini belirtirken bu açıklamanın ardından halk sağlığı ile oynayarak ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen 74 firma ifşa edildi.

Bu ifşa ile birlikte bu yıl, taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen firmalar ikinci kez kamuoyuna duyuruldu. Bu ürünler içerisinden 69 parti ürünün içeriğinde taklit ve tağşiş, 30 parti ürünün içinde ise medikal etken maddesi tespit edildiği söylendi.

Bu paylaşımın ardından 2012 yılından bu yana toplam 1486 firmanın 3 bin 300 parti ürünü kamuoyuna ifşa edilmiş oldu.

Süt ve süt ürünleri kapsamında ise 17 firmanın 19 parti ürününün sorunlu olduğu, takviye edici gıda kapsamındaki ürünler ve enerji içeceklerinde ise 10 firmanın 16 parti ürününde sorun tespit edildi.

Alkollü içecekler listesinde ise yalnızca 1 firmanın 1 parti ürünü listede yer alırken alkolsüzlerde 5 firma bakanlığın radarına yakalandı.

Uygunsuzluk Nedenleri Neler?

Kamuoyuyla paylaşılan duyuruda, alkollü içeceklerde hacmen olması gerekenden fazla alkol tespit edilirken alkolsüzlerde ise medikal etken madde tespit edildi.

Ballarda ise insan sağlığını tespit eden früktoz ve glukoza rastlandı. Listede yer alan baharat ürünlerinde gıda boyası tespit edilirken enerji içecekleri, çikolatalar ve kahvede ise ilaç etken maddesine rastlandı.

Kırmızı et ve et ürünlerinde sakatat, kanatlı eti ve tek tırnak eti tespit edildi. Bitkisel yağlarda ise farklı yağ tohumları kullanıldığı kamuoyuna bakanlık tarafından duyuruldu.

FİRMALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.