Kahraman TV

Bakanlık 81 İle Genelge Gönderdi: Kahramanmaraş'taki O Personeller İzinli Sayılacak

GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il valiliği yanı sıra, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına idari izinlerle ilgili olarak resmi yazı gönderildi. Resmi yazıda hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

Herkesin merakla beklediği idari izin ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından tüm kamu kurum kuruluşlarına ve 81 il valiliğine resmi yazı gönderildi.

HANGİ PERSONELLER İDARİ İZİNLİ OLACAĞI BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen idari izin yazısı ile ilgilili hangi personellerin idari izinli olacağı belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ YAZI GÖNDERDİ

Valiliklere gönderilen idari izin ile ilgili yazıda hamile personelin gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Resmi yazıda; 29 Mayıs 2020 tarihli ve 3139 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanlığı tarafından "COVİD-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu 2020/8 sayılı genelgenin yayımlanarak yürürlüğe girdiği bilgisine yer verildi.

Bu kapsamda, kamu çalışanlarından idari izne esas olmak üzere Kovid-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalıklar, resmi yazıda şöyle sıralandı:

"Halen immünsüpressif tedavi alanlar, metastatik veya kemoterapi, radyoterapi alan kanser hastaları, kornea nakli hariç solid organ nakli, kemik iliği-kök hücre nakli yapılan hastalar, kronik obstrüktif veya destrüktif akciğer hastalığı veya status astmatikus hikayesi olan hastalar, insüline bağlı diyabet ve komplike (serebrovasküler, koroner, böbrek, polinöropati) insülüne bağımlı olmayan diabetes mellitus hastaları, komplike hipertansiyon (serebrovasküler, böbrek, konjestif kalp yetmezliği), dekompanse kalp yetmezliği, akut koroner sendrom geçiren hastalar, kronik karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlar, serebrovasküler hastalık (inme-kanama) geçirenler)."

Yazıda ayrıca, "Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.