Kahraman TV

Bakan Soylu: Van'da 7 Kişi Hayatını Kaybetti

GÜNDEM

AFAD, İran'ın Hoy şehri yakınlarında saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Türkiye sınırındaki deprem Van ve çevre illerden de hissedildi. Van'ın Başkale ilçesi Gelenler Köyü'nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü. Başkale'de hasarlı yapıların olduğu mahallelere AFAD ekipleri sevk edildi. Bakan Soylu depremde, 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Soylu enkaz altında kalanların da olduğunu söyledi.

AFAD'ın verilerine göre, İran'ın Khoy şehrinde saat 08:53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 5.22 kilometre derinliğinde kaydedildi.

BAKAN SOYLU: 7 CAN KAYBI

Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğünü 5.8 olarak duyurduğu depremin merkez üssünü 'Türkiye-İran Sınır Bölgesi' olarak belirtti. Deprem Van ve çevre illerde Soylu enkaz altında kalanların da olduğunu söyledi. e de hissedildi. Bakan Soylu depremde, Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Soylu enkaz altında kalanların da olduğunu söyledi.

KERPİÇ EVLER YIKILDI, EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Van'ın Başkale ilçesi Gelenler Köyü'nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı evlerin yıkıldığı görüldü. Ayrıca, Başkale'ye bağlı, Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerine AFAD ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

"YIKILAN EVLERİMİZ VAR"

Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde şiddetli depremle sarsıldıklarını anlattı.

Köydeki bazı evlerin deprem nedeniyle yıkıldığını aktaran Işık, şöyle konuştu:

"Köyümüz 80 haneli ve 700 nüfusu var. Bazı evler ve ahırlar yıkıldı. Şu anda enkaz altında kalan kimse yok. Bazı yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Şiddetli bir sarsıntıyla kendimizi dışarı attık. İnsanlar korktuğu için eve giremiyor. Ahırların yıkılması nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. Komutanlarımız geldi. Şu anda incelemeler yapılıyor."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.