Kahraman TV

Bakan Koca'dan Alarm Veren 6 İle Uyarı

GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettib Koca, koronavirüs vaka sayılarının en yüksek olduğu 6 ili açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamada bulundu.

Bzı illerde birtakım sorunlar yaşandığını anlatan Koca, Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize'de yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu, diğer bütün illerde yüzde 80'in altında olduğunu söyledi.

Erişkin yoğun bakım anlamında ortalama doluluğun yüzde 71,3 olduğu bilgisini paylaşan Koca, şu anda bir sorun olmadığını, bunu yakinen takip ettiklerini, kapasiteyi artırma gayreti içinde oldujlarını ve elektif vakaları da halen yapmaya devam ettiklerini belirtti

Koca, "Biz bir önceki pikte, kasım-aralık pikinde elektif vakaları ötelemiştik. Şu an elektif vakalar halen yapıldığı dönemde olan yoğun bakım doluluk oranı. Eğer bu anlamda önümüzdeki dönemde bir sorun yaşanırsa elektif vakalarla ve genel bir düzenlemeyle COVID için ayrılmış yoğun bakım yatak sayımızı giderek arttırarak bu sorunu daha kolay yönetebileceğimizi söyleyebilirim. Yani şu an bir ciddi sorun olmadığını söylemek istiyorum." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.