Kahraman TV

Bakan Koca Bugünün Vaka Sayısını Açıkladı: 28 Bin 351

GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 26 Kasım Perşembe gününden itibaren koronavirüsün günlük vaka sayısını tabloya ekleneceğini duyurdu. Bugün itibariyle açıklanan vaka sayısı ise 28 bin 351

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Ekimin ikinci haftasından itibaren salgın karşısında öncekilerden daha ciddi bir sınavdayız. Kış ayının gelmesi ile birlikte, kapalı alanda bir arada olmanın da getirdiği risk ile tüm dünyada bir artış başladı. Bugün birçok ülke kapanma tedbirlerine yeniden başlamak zorunda kaldı. İstanbul, Bursa, İzmir'de başlayan artış trendi tüm ülkeye yayılmış durumdadır. Gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. İstanbul Bursa Koceli İzmir 3. zirveyi yaşıyorlar. Tedbirlere tavizsiz uyarsak artışı durdurmamız mümkündür. Yeterince etkili olmazsa, daha ağır kısıtlamaların yapılması kaçınılmaz olacaktır.
YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE VAKA ARTIŞI OLAN İLLER

Son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var. Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Artvin, Edirne, Samsun, Kırklareli, Tokat, Trabzon, Aydın, Muğla, Zonguldak, Ordu, Çanakkale'de yüzde 50 ile yüzde 100 arası artışlar oldu.

İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Gaziantep'te hasta yoğunluğunu yönetebilmek için bütün sağlık kuruluşlarımız büyük çaba harcıyor.

Doluluk oranı İstanbul'da yüzde 70'lere dayanmış durumda; yüzde 69.5. İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının yükseldiğini yer yer sorunların yaşandığını biliyoruz. Ankara'da da yoğun bakım doluluk oranın arttığını görüyoruz. Ankara'da servis doluluk oranı yüzde 62,3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 28,9." İzmir'de ciddi vaka artışı olduğunu biliyoruz. Gaziantep pikini yaşıyor.

TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜS TABLOSU

Hasta sayımız bugün 6 bin 814'e çıktı. Bugünkü vefat sayımız 168'e ulaştı. En yüksek vefat sayımız. Bugün toplam vaka sayısı 28 bin 351.

"50 milyon doz aşı için imza atıldı"

Bakan Koca, Çin menşeli Sinovac aşısına ilişkin, "Yapılan sözleşmeyle aralık, ocak ve şubat ayında toplam 50 milyon doz aşı için imza atıldı." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.