Kahraman TV

Ayasofya 15 Temmuz'da mı İbadete Açılacak?

GÜNDEM

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ayasofya’nın 15 Temmuz’da açılma ihtimaline ilişkin, “İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şu an yüksek yargıda olan bir iş. İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya’nın ibadete açılmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ayasofya ile ilgili çok önemli ifadeler kullandı. Kurtulmuş, Ayasofya’nın yargı süreci ve 15 Temmuz’da açılabilme ihtimalini değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şu an yüksek yargıda olan bir iş. İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya’nın ibadete açılmasını bekliyoruz.” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanlığı sistemi başarıyla devam ediyor. Eksikleri noksanları varsa uygulamaya bakılarak uygulamalarda düzenlemeye gidilebilir.

MUHALEFETE ANKET YANITI

Biz de kamuoyunu her zaman takip ediyoruz. AK Parti en yakın siyasi rakibiyle arasında neredeyse iki katı mesafe olacak kadar birinci partidir. Milletin büyük bir desteği söz konusudur. AK Parti’nin oy kaybı söz konusu değildir. Biz kendi dersimize çalışıyoruz.

YANDAŞ SABAH GAZETESİNDEN DANIŞTAY İDDİASI

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, camiye çevrilerek yeniden ibadete açılması kararı beklenen Ayasofya’ya ilişkin, kulis bilgisi olduğunu belirttiği bilgiyi paylaştı. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Müderrisoğlu, Danıştay’ın, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesinin oy birliğiyle hukuka aykırı olduğunu değerlendirdiğini ve dolayısıyla Ayasofya’nın cami statüsünü koruduğunu söylerken, alınan bu kararın yazım aşamasında olduğunu da belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.