Kahraman TV

Araç Alacaklar Dikkat: Fiyatlar Değişiyor

GÜNDEM

Araç almak isteyenleri çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Koronavirüs salgını sebebiyle hızlı bir şekilde artmaya başlayan araç fiyatlarının önüne geçmek adına yeni önlemler geliyor. Fiyatlardan yakınan ikinci el araç alacakların bir süre beklemesi durumunda, fiyat avantajından yararlanması mümkün olabilir.

Koronavirüs salgını sebebiyle, sıfır araç üretimi neredeyse durma noktasına geldi. Durum böyle olunca, ikinci el araçlara talep patladı. Fiyatların her geçen gün artması üzerine vatandaşlar isyan etmeye başladı. Ancak gelen bilgiye göre hükümet artan ikinci el araç fiyatlarına el koymaya hazırlanıyor.

SUNİ OLARAK FİYATLAR YÜKSELDİ

Salgın ve kur etkisi sebebiyle bireysel veya da ikinci el ticareti yapan şirketlerin bu dönemdeki fırsattan yararlanarak, fiyatları yükselttiği belirtiliyor Bu kapsamda fiyatların kontrol altına alınması için harekete geçildi.

TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Gelen son bilgiye göre belirli bir yaşın altında olan ikinci el araçların ithalatına izin verilmesi başta olmak üzere çeşitli tedbirlerin değerlendirileceği söyleniyor.

İNCELEME BAŞLAMIŞTI

Piyasalar sağlıklı bir şekilde işleyişin olabilmesi için bir takım önlemlerin alınacağı belirtiliyor. Kısa bir süre önce de konuyla ilgili Rekabet Kurumu'nun kurumsal markalar başta olmak üzere ikinci el araç ticareti yapan işletmelere baskınlarda bulunarak fiyat artışlarıyla ilgili incelemeler başlatılmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.