Kahraman TV

ABD Günler Sonra Açıkladı: "DAEŞ Liderini Öldürdük"

GÜNDEM

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Suriye'nin kuzeyinde 7 Temmuz Cuma günü düzenlenen bir operasyonda terör örgütü DAEŞ'in lideri Usame el Muhacir'in öldürüldüğünü açıkladı.

ABD'nin Suriye'de devam eden operasyonlarına ilişkin "son dakika" olarak geçilen bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

"USAME EL MUHACİR 7 TEMMUZ'DA ÖLDÜRÜLDÜ"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 7 Temmuz Cuma günü Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ'in lideri Usame el Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu.

2 SAAT SÜREN ÇATIŞMA

CENTCOM açıklamasında cuma günü yaklaşık iki saat süren bir çatışma yaşandığı ve MQ-9'lar tarafından bu operasyonun gerçekleştirildiği aktarıldı.

"DAEŞ'İN YOK EDİLMESİNE YÖNELİK KARARLIĞIMIZI GÖSTERDİK"

Terör örgütü DAEŞ lideri Usame el Muhacir'in MQ-9 tipi İHA'lar tarafından düzenlenen hava saldırısıyla öldürüldüğünü açıklayan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Michael Kurilla, "Bölge genelinde DAEŞ'ın yok edilmesine yönelik kararlılığımızı belli ettik" dedi.

"RUSYA MÜDAHALE ETTİ"

ABD hükümeti, hava saldırısının 7 Temmuz Cuma günü yapıldığını ve Rus uçaklarının saldırıyı engellemek için girişimde bulunduğunu açıkladı.

"EN CİDDİ OPERASYONLARDAN BİRİ"

Saldırıda sivil can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, operasyonun ABD'nin öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e yönelik en ciddi operasyonlarından bir tanesi olduğuna vurgu yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.