Kahraman TV

13 Gündür Yanıyordu: Kontrol Altına Alındı

GÜNDEM

Tunceli’nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında başlayan orman yangını, 13. günü geride bıraktı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve gönüllü vatandaşlardan oluşan çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Ekipler, bölgenin dağlık ve sarp olmasından dolayı söndürme çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Bazı vatandaşlar da tırmık ve ağaç dallarıyla alevlerin yayılmasını önlemeye çalışıyor

Yangın bölgesinde incelemede bulunan Vali Mehmet Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce Hozat ilçesindeki Tanzi Deresi bölgesinde devam eden örtü yangının dün ekiplerce kontrol altına alındığını hatırlattı.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki orman yangını 13 gün sonra kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü, (OGM), Tunceli'nin Hozat ilçesi Tanzi Deresi bölgesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada ise Hozat ilçesi sınırındaki Tanzi Deresi üzerinde başlayan yangına ekiplerce karadan iş makinaları ve arazözlerle, havadan ise uçak ve helikopterle müdahale edildiği belirtildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, bölgedeki örtü yangınlarına havadan ve karadan müdahale çalışmalarının gece geç saatlere kadar süreceği belirtildi.

Sabah erken yangın söndürme çalışmalarına kaldığı yerden tekrar devam edileceği aktarılan açıklamada, "Yangının başladığı andan itibaren desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, jandarma, AFAD, belediyelerimize, Kızılay'a, Türk Telekom'a, Turkcell'e ve yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılan hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.