Kahraman TV

Winston Groom Kimdir?

GENEL

Winston Groom Kimdir? haberimizi sizler için derledik.

Vizyona girdiği tarihte çok büyük başarılara imza atan Forrest Gump; ABD çıkışlı bir romantik-komedi, drama, epik filmidir. Vizyona girdiği andan itibaren bu kadar büyük başarılar elde etmesinin başlıca iki sebebi vardır:

Daha öncesinde epey tutulan bir kitap olan Winston Groom’un romanından esinlenilmiştir.

Vietnam Savaşı ve o dönemdeki ABD iç politikasına yönelik çok önemli ve genelde kamuoyundan saklanan bilgileri gün yüzüne çıkartmaktadır.

Forrest Gump konusu

1944 doğumlu bir ABD vatandaşı olan Forrest Gump; düşük IQ’ya sahip olmasından dolayı öğrenme güçlüğü çeken bir gençtir. Fakat annesi onun tüm dezavantajına ve babasının vefat etmiş olmasına rağmen onun için hiçbir eğitim öğretim fırsatından çekinmemiştir. Ayrıca çocukluğunda bacakları sakat olmasına rağmen ilerleyen yıllarda Gump; fiziksel anlamda büyük ilerlemeler kaydetmiş ve inanılmaz atletik yeteneklere sahip birisine dönüşmüştür.

Askerlik dönemi geldiğinde Vietnam Savaşı için derhal kadroya alınan Gump’ı burada zorlu ve tehlikeli bir süreç bekleyecektir. Sonrasında ise bir şekilde hayatını idare etmenin yolunu bulan Gump; sahip olduğu engellere rağmen gayet iyi yerlere gelecek ve çocukluk aşkıyla büyük maceralar yaşayacaktır.

Forrest Gump oyuncuları

1994 yılında vizyona giren ve 55 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film; 700 milyona yakın bir hasılat elde ederek inanılmaz bir başarıya imza atmıştır.

Bu efsanevi ve en iyi romantik filmler arasında gösterilen yapıtın oyuncu kadrosu ise şu şekildedir:

Tom Hanks (Forrest Gump)

Robin Wright (Jenny Curran)

Gary Sinise (Teğmen Don Taylor)

Mykelti Williamsons (Bubba)

Sally Field (Forrest Gump’ın annesi)

NOT: Romandan esinlenilmiş bir film olmasına rağmen Forrest Gump sinema ve kitap versiyonları arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.