Kahraman TV

Tokat'ta Turhal Karıştı: Polis Sokağa Çıkmayın Anonsu Yaptı, Yaralılar Var!

GENEL

Tokat'ın Turhal ilçesi karıştı. İki grup arasında kavga çıktı. Olay yerine özel harekat ekipleri sevk edildi. Polisler vatandaşa sokağa çıkmayın anonsu yaptı.

Alınan bilgiye göre, Hamam Mahallesi'nde, aralarında alacak verecek nedeniyle anlaşmazlık bulunduğu iddia edilen iki grup arasında kavga çıktı.

Bıçak ve sopaların kullanıldığı, çok sayıda kişinin karıştığı kavganın büyümesi, tarafların iş yerleri ve araçlarına zarar verilmesi üzerine kent merkezinden ilçeye özel harekat ve çevik kuvvet polisleri ile İlçe Jandarma Komutanlığına ait ekipler sevk edildi.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, taraflarla görüşerek kavgayı yatıştırdı, gruplar dağıtıldı.

Vali Vekili Mehmet Gödekmerdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turhal'da üzücü bir olayın yaşandığını belirterek, "İki grup arasında İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının bana verdiği ilk bilgilere göre alacak verecek yüzünden çıkan kavgada biri ağır 4 kişi yaralandı.

Yararılar hastanede tedavi altında. Polisimiz ve jandarmamız duruma hakim, gerekli soruşturma başlatıldı." dedi.

KAYMAKAM ÜÇER: DURUM KONTROL ALTINDA

Kavganın ardından yaşanan taşkınlıkla ile ilgili Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer açıklama yaptı. Kaymakam Üçer, iki grup arasında çıkan tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucunda tarafların yakınlarını ve köylülerini çağırması nedeniyle bir toplumsal olay yaşandığını belirterek, "Bu toplumsal olayda ilk anda 3 vatandaş yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve il merkezinden gelen özel harekat ve çevik kuvvetin de müdahalesi ile olaylar yatıştırılmış, gruplar ayrılmıştır. Şu anda durum ilçemizde kontrol altındadır. Yaralanan 3 şahsın hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

İlçemizde olaylar sırasında 7 adet işyerinin camları kırılmak sureti ile maddi hasar meydana geldi. 3 adet aracın da yine tahrip edilmesi söz konusu olmuştur. Durum ilçemizde kontrol altındadır.

Vatandaşların da artık evlerine gitmelerinde kendi güvenlikleri açısından ve toplumun huzuru açısından fayda görülmektedir" ifadelerini kullandı.

İlçede geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

Türk-Kürt çatışmasını pompalamaya çalışanlar var

Tokat Turhal’daki olay kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Bazı kullanıcılar olayın bir Türk-Kürt çatışması olduğu iddia etse de kaynaklar bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Turhal’daki olay Kürt ailelerin linç edilmesi değil. Aksine Muşlu kalabalık bir ailenin Turhal’da uzun zamandan beri derin bir rahatsızlık yarattığı, ailenin çek senet işleriyle, tefecilikle uğraştığı konuşuluyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.