Kahraman TV

Reçine Sanatına Mühendis Eli

GENEL

Mühendislik mesleğini reçine sanatı ile bir araya getiren kadın girişimci, tasarladığı ürünlerle büyük ilgi topluyor.

Metalurji ve Malzeme Mühendisi olan Gülşah Şatır, reçine sanatı ile yolu internetten tesadüfen gördüğü bir video ile kesişti. Birbirinden farklı epoksi tasarımla dikkatini çeken Şatır, hobi olarak başladığı işte şimdi atölyesinde üretime devam ediyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yurtdışında oldukça popüler olan epoksi reçine, Türkiye'de tasarım dünyasında boy göstermeye başladı. Camı anımsatan parlak yüzeyi olan epoksi, iki bileşenli bir kimyasaldan oluşuyor. Donduğunda sertleşmesinden ötürü kırılmaya dirençli bir yapısı bulunuyor. Epoksinin derinlik katma özelliğinin olmasıyla, sadece dekorasyon dünyasında değil birçok sektörde de tercih ediliyor.

“Hayal ettiğim şekilde çalışıyorum”

Yaptığı tasarımlarla yaratıcılığını beslediğini belirten Şatır, “Aklımdaki tasarımları istediğim gibi nesneleştiriyorum. Hayal ettiğim her şeyi istediğim şekilde çalışıyorum. Hayal gücünüz sınırsız olunca sınırsız da tasarım fikri ortaya çıkıyor. Bu durum bana ayrı bir keyif veriyor.” dedi. Evde hobi olarak başladığı işinde ürün çeşidini arttıran kadın girişimci, şimdi atölyesinde ürün yelpazelerini genişletmeye devam ediyor. Tasarımlarının arasında tablo, tepsi, bardak altlığı, sunum tahtası, piramit gibi dekoratif objeler bulunuyor.

Hiçbir ürün birbirine benzemiyor

Çalışmaların soyut olduğunu ve akışkan malzemeler kullanıldığı için birebir benzerinin yapılmasının mümkün olmadığını belirten Ankaralı tasarımcı, talep olması dahilinde istenilen ürünün sadece benzeri yapılabileceğini vurguluyor. Böylelikle tasarımların 'tek' olması sebebiyle ürünlere olan ilgi de artıyor.

Dans eden renkler

Her bir ürününde rengarenk çalışmayı sevdiğini belirten mühendis girişimci, “Her üründe renklerle dans ediyorum, renklerin de benimle dans ettiğini hissediyorum. Bu yüzden de markamın adını 'Dans eden renkler' anlamına gelen Dancing Colors Art koydum. İngilizce olmasının sebebi uluslarası kendimi duyurmak için.”şeklinde ifade ediyor. Ürünlere 'DANCİNG COLORS ART' web sitesinden ya da instagram hesabından ulaşılabilir.

Yorumlar (4)

NomaD 4 Yıl Önce

Her biri benzersiz ve el yapımı. Çok beğendim.

Tuba 4 Yıl Önce

Muhteşem.. el yapımı her ürün çok değerli ♥️

Hilal 4 Yıl Önce

El emeğinden böyle eserler çıkması inanılmaz. Tebrik ederim.

Şeyda 4 Yıl Önce

Tek kelimeyle muhtesem, siteyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim, mutlaka kendinize ait biseyler bulacaksiniz :)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.