Kahraman TV

Rahmi Özkan Kimdir?

GENEL

Rahmi Özkan kimdir? Sizin için derledik.

RAHMİ ÖZKAN KİMDİR?

Hüseyin Rahmi Özkan, 1939 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini Siverek'te, liseyi ise Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'nde tamamladı.

1958 yılında İstanbul Üniversitesi'ne başlayan başarılı avukat, fakültedeki öğrenci derneklerinde görev aldı ve sonrasında da hukuk fakültesi talebe derneğinde çalışmalar yürüttü. 1961 yılında Milli Türk Talebe Birliği İstanbul icra konseyi başkanlığına seçildi, bu görevini 1963 yılına kadar sürdürdü. Bu vazifesini yürütürken MTTB'yi temsilen Ankara da önde gelen isimler ile çeşitli çalışmalarda bulundu.

1961 Anayasası halk oylamasına sunulmadan önce Türkiye radyolarından 19 Temmuz 1961'de yaptığı konuşmayla anayasaya evet kampanyasını başlattı. 1966 yılında Hukuk Fakültesi'nde derslerine dönerek 1969 Şubat ayında mezun oldu. 1970 yılında kendi bürosunu açarak İstanbul Barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaya başladı. Ceza avukatlığı konusunda tanınan isimler arasında yerini aldı.

Özkan, şu sıralar Müge Anlı'nın sunduğu televizyon programında danışman avukat olarak bulunuyor. Rahmi Özkan evli ve iki çocuk babasıdır.

MÜGE ANLI'DA RAHMİ ÖZKAN NE DEDİ?

Aleyna Çakır’ın ölüm nedenine ilişkin Adli Tıp Kurumu Raporu yayınlandı. Raporda ölüm nedeni asılma olarak belirtilirken dış muayenesinde ise ası dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı ifade edildi.

“PUZZLE’IN ÇÖZÜLEMEYECEĞİNİ BİLİRSİN YA ÖYLE HİSSEDİYORUM”

Anlı konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Bu konuyla ilgili ne düşünüyorum biliyor musunuz? Doğrudur yanlıştır ben bana hissettireni söylüyorum. Hani Puzzle çözmeye meraklıyım ya. 1500’lük Puzzle’lar vardır. Çözenler bilir günlerce uğraşırsın onu çözmeye. Sonra benim torun tam çözmeye yakın gelir iki tane parçayı alır kaçırır yer. Tam böyle uğraşmışsın ama o tablo hiçbir zaman tamamlanmayacak bilirsin. Toplarsın kutunun içine koyarsın günlerce uğraştığın Puzzle’ı. Burada öyle hissediyorum. Ve bu yüzden hiç bu konuyu gündeme getirmeyi düşünmüyorum. Ama ya ‘Müge hani sen de konuşmuyor musun’ demeyin diye işte çıkan Adli Tıp Kurumu Raporu’nu size izletmek istedim”.

Diğer taraftan programda Ümit Can Uygun’un Aleyna Çakır’ı dövdüğü ana ait görüntüler de gündeme geldi. Aleyna Çakır olayıyla ilgili Avukat Rahmi Özkan, “Hukuki olarak ne derece önem kazandığı konusu önemli. Eğer önem kazandı kişiler tutuklanırdı. Kamuoyu vicdanında ızdırap meydana getirebilir. Ama hukuken birtakım formlar lazım işlemlerin yürümesi için” ifadelerini kullandı.

MÜGE ANLI RAHMİ ÖZKAN'A TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine Müge Anlı Rahmi Özkan’a “O kız senin bir yakının olsaydı böyle söyleyebilir miydin?” diye sordu. Soru üzerine seyirciler Müge Anlı’yı alkışlarken Anlı, “Hiç bizim aramızda alkışlanacak bir tartışma olamaz” ifadelerini kullandı. Özkan üç kere tekrar ettirdiği soruya, “Yakınımda olsa üzüntüme feryat ederdim. Ama hukukçu olarak incelediğimde de yapılacak bir şey yok derdim” cevabını verdi. Anlı ise bunun üzerine “Seni dövmüş ne yapalım sen git üzerine soğuk su mu iç diyecektin” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.