Kahraman TV

Mustafa Özarslan Kimdir?

GENEL

Mustafa Özarslan Kimdir, Mustafa Özarslan Nereli? işte tüm merak edilenler...

Mustafa Özarslan Kimdir?

Mustafa Özarslan, 1970 senesinde Sivas ilinin Şarkışla ilçesinin Sarıkaya köyünde doğmuştur. Üniversiteye kadar Ankara'da, sonrasında Eskişehir'de işletme bölümünde tahsilini tamamlamıştır.

İş hayatına atıldıktan sonra yedi sene devlet memurluğunda bulunmuştur. Bu görevinden istifa etmiştir.

1994 senesinde arkadaşı Oğuz Aksaç ile birlikte müzik çalışmalarına başlamıştır. Bu dönemde Grup Çığ kurulmuştur. Grup Çığ, türkülerin içine Caz, Rock ve Blues'i da katarak renkli eserler meydana getirmiştir. Mustafa Özarslan, Grup Çığ albümlerinin yanında, Salkım Söğüt serilerinden ikisinde, Muhabbet Türküleri, Dost Kervanı ve Şeyda Türküler çalışmalarında da yer almıştır. Solo ve vokal olarak, Nurettin Rençber, Abidin, Hakan Yeşilyurt ve Yavuz Bingöl gibi sanatçılara destekte bulunmuştur. Yön FM radyosunda usta sanatçı Sabahat Akkiraz ile beraber programlar yapmıştır. Bunun yanında "Birlikte Türküler Söylüyoruz" isimli çalışmayı 2008 senesinde, Sabahat Akkiraz ile birlikte oluşturmuşlardır.

Çok zorlanmadan tenorluk yapabilecek kabiliyete sahipken, kendisini bilenler türkücü kimliğiyle anmaktadırlar. Türkülerin Pavoritti'sidir.

1998 senesinde Çığ Türküleri, 2000 senesinde Yayla Çiçeği, 2002 senesinde Nida, 2004 senesinde Mevsim, 2005 senesinde Çığ Halayları, aynı sene Solo, 2003 senesinde Sevdalı Turna - Türküler, 2006 senesinde Beyhude ve nihayet 2008 senesinde Birlikte Türküler Söylüyoruz, Mustafa Özarslan'ın yaptığı albüm çalışmalarıdır.

1999 senesinde Samanyolu televizyonunda türkü programları yapmıştır.

Mustafa Özarslan'ın derleme ve beste çalışmaları devam ederken, oluşturduğu halay derlemeleri gruplar ve birçok sanatçı tarafından kullanılmıştır.

2014 senesinde mide kanamasından rahatsızlanmış, akabinde şifa bulmuştur.

Güler Duman ile beraber "Öl Deseydin Ölmez Miydim" düetiyle ses getirmiştir.

2017 senesinde İlhan Dondurma ile beraber, Sallan Gel adlı bir çalışmaya girişmiş, bu girişime bir de klip eklemişlerdir.

Bu topraklarda, güzel ve etkileyici bir sese ve gırlağa sahip olmanın, ünlü olmaya, tanınmaya kafi gelmediğinin kanıtıdır Mustafa Özarslan. Nadide vatanımızda, eşsiz, kadim sesiyle türkülerini icra eder Mustafa Özarslan.

Birden, yüze kadar ağır ağır saysa, sonuna kadar keyifle dinlenesi "adam"dır Mustafa Özarslan.

Sanatçının sesli ve görüntülü yayınlarda programları ve konserleri devam etmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.