Kahraman TV

Musab Turan Kimdir?

GENEL

Musab Turan kimdir? Sizin için derledik.

Musab Turan kimdir?

Musab Turab Turan 1989 yılında dünyaya gelmiştir. Yaklaşık 10 yıldır Anadolu Ajansı’nda ekonomi muhabirliği yapmaktadır. Bunun yanın sıra teknoloji ve inovasyon alanlarında youtube ve benzeri platformlarda içerik üretmektedir.

Anadolu Ajansı’nda uzun yıllardır ekonomi gazeteciliği yapan Musab Turan, Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorduğu sorularla gündeme oturdu. Anadolu Ajansı muhabirinin sorduğu soruya karşılık iki bakan da şoke oldu. 

Onedio'da yer alan habere göre, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Musab Turan, iki bakana Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Soylu hakkındaki iddialarını sordu.

Turan, şunları söyledi:

"Bu narko-bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve 19 yıllık AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Çarşıda pazarda metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız tek kelime etmiyor.

Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum; Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım 3.5 yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken ben utanıyorum. Sizlerin çocukları yok mu?"

Bakan Varank ise Turan'ı şov yapmakla eleştirdi ve AK Parti'nin her türlü illegal yapı ve çeteyle mücadele ettiğini söyledi. AK Parti'nin herhangi bir illegal yapı ile ilişkisinin olamayacağını söyleyen Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı:

"3.5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar siyasi konularda ilişkili olabilmesi... Sen şov yapmak istemişsin, ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye’de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değildir. Dolayısıyla birtakım gayri ciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını dikkate almıyorsanız bence orada bir problem var demektir. Biz gerekle terör mücadelede, gerek illegal yapılarla mücadelede başarılı bir hükümetiz."

Süleyman Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan Twitter'dan yaptığı açıklamada "AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.