Kahraman TV

Kepçe Kulak Tedavi Edilebilir Mi?

GENEL

Kepçe kulak hastalığı, kulağın kafa bölgesine yapıştığı kesimin alışılmışın dışında çıkıntılı halde bulunması durumudur.

Söz konusu durum yelken kulak adı ile de bilinmektedir. Bu hususta kulak bölgesinde yer alan kıkırdakların gevşekliğinden veya kulak kıvrımlarının yetersizliğinden kaynaklanan kepçe kulak bozukluğunun tedavisi mümkündür. Kepçe kulak sorunu yaşayan kişiler, estetik cerrahisi ile söz konusu durumdan kurtulabilir. Son zamanlarda gelişen teknoloji ve tıbbi bilgiler kepçe kulak bozukluğunun tedavi edilebilmesini mümkün kılmaktadır. Ankara otoplasti ameliyatı ile kepçe kulak probleminden kurtulmak mümkün!

Kepçe Kulak Sorununun Nedenleri Nelerdir?

Kepçe kulak veya diğer adıyla yelken kulak bozukluğunun nedenleri şöyledir;

Kulak arkasında bulunan kemik ile kulak kepçesi arasındaki açının çok geniş olması.

Kulakta bulunan kıkırdakların çok gevşek olması.

Kulağın üst bölgesinde bulunan kıvrımların oluşmaması veya az oluşması.

Kulak kepçesinin ütülenmiş gibi düz bir biçimde bulunması.

Yukarıda belirtilen sorunlar kepçe kulak sorununun nedenleri arasında gösterilir, bu hususta yapılan bazı çalışmalar da kulak kepçesi sorununun kanda bulunan östrojen hormonunun düzeyleri ile alakalı olduğu da söylenmektedir. Ancak söz konusu durum henüz kesinleşmemiştir.

Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe kulak ameliyatı günümüzde yapılabiliyor olsa da geçmiş yılların teknolojisi ve bilimi söz konusu ameliyatların gerçekleşmesine müsaade etmiyordu, bu hususta günümüzde gelişen teknoloji kepçe kulak ameliyatının oldukça basit cerrahi operasyonlarla düzeltilmesine imkân sağlar hale geldi. Kepçe kulak ameliyatı plastik cerrahlar tarafından hastane koşullarında veya özel estetik kliniklerinde yapılabilmektedir.

Bu konuda söz konusu ameliyatlar 45 ile 90 dakika arasında gerçekleşmektedir. Ameliyat süreli hastanın durumu ve uygulanacak teknikler sebebiyle farklılık göstermektedir. Ameliyatlarda ise lokal veya genel anestezi uygulanır, anestezinin nasıl uygulanacağı cerrah tarafından ve hasta tarafından belirlenir. Son olarak kepçe kulak ameliyatı herhangi bir hayati risk taşımamaktadır.

Kepçe Kulak Ameliyatı İyileşme Süresi

Kepçe kulak ameliyatında hastaya lokal anestezi uygulanmış ise hasta aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Hastaya genel anestezi uygulanmış ise anesteziye bağlı olarak hasta 24 veya 48 saat sonrasında taburcu edilmektedir. Hasta taburcu edildikten sonra ise 2 ile 3 hafta arasında tamamen iyileşmektedir. Bu konuda kepçe kulak ameliyatının basit bir işlem olması iyileşme sürelerinin oldukça kısa olmasına imkân sağlamaktadır.

Operasyonlar genelde dikiş gerektirmediğinden hastaların ameliyat sonrası ufak ağrılar dışında ağrıları olmamaktadır, söz konusu ağrılar basit ağrı kesici ilaçlarla giderilebilir. Son olarak ameliyat sonrasından 1 veya 2 gün sonra hasta duş alabilir hale gelmektedir.

Kepçe Kulak Sorunu Ameliyatsız Giderilebilir mi?

Kepçe kulak sorunu maalesef erişkin bireylerde cerrahi operasyonlar olmadan giderilemez. Ancak yeni doğan bebeklerde kepçe kulak sorunu ameliyatsız giderilebilir, söz konusu durumda hekimler tarafından bebeklere çeşitli bandajlar ve kalıplarla müdahale edilir. Bu konuda 3 ile 6 ay arasındaki bebeklere söz konusu yöntemler uygulanabilir. Son olarak kepçe kulak sorunu yaşayan bebeklerin 3 günlük olması durumunda söz konusu yöntemlerin yüzde yüz oranında başarılı olduğunu söylemek mümkündür.

Kepçe Kulak Sorunu Kalıtsal mıdır?

Kepçe kulak sorununun kısmen kalıtsal olduğunu söylemek mümkündür. Bu konuda yapılan araştırmalar hastaların %8’inde ailesel genetik sebebiyle kepçe kulak sorunu yaşadığını göstermektedir. Ancak söz konusu durum kesin olmamakla beraber ailesinde kepçe kulak sorunu yaşayan bir bireyin çocuğunda kepçe kulak görülmeyebilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.