Kahraman TV

Kenan Evren Kimdir?

GENEL

12 eylül darbesinin ardından 40 yıl geçti. Sosyal medyada dönemin darbesini gerçekleştiren Kenan Evren Arama motorlarında aranmaya başlandı. Peki Kenan Evren Kimdir? detayları sizin için derledik.

Ahmet Kenan Evren (17 Temmuz 1917 – 9 Mayıs 2015), Türkiye'nin 7. Cumhurbaşkanlığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 17. Genelkurmay Başkanlığını yapmış Türk asker ve devlet adamı. 12 Eylül Darbesi'ni gerçekleştirmesi ile tanınmıştır.

18 Haziran 2014 tarihinde, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Eylül 1980'de dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'e muhtıra vermek, T.C. Anayasasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası verilmesine ve orgenerallik rütbesinin erliğe düşürülmesine karar verildi.

Yargıtay'da onanmalarıyla kesinlik kazanacak kararların, 24 Kasım 2014 itibarı ile Yargıtay sürecine henüz başlanmamıştı.Evren'in ölümünün ardından Yargıtay süreci devam eden kamu davası düşmüş oldu. 9 Mayıs 2015'te, tedavi gördüğü Gülhane Askerî Tıp Akademisinde 97 yaşında hayatını kaybetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.