Kahraman TV

Evinizin Altından Fay Hattı Geçiyor Mu?

GENEL

Fay Hattı Sorgulama Sayfası Hizmete Girdi. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, Vatandaşların MTA'nın İnternet Sayfasına Girerek "Evin Altından Fay Hattı Geçiyor Mu?" Sorusunun Yanıtını Öğrenilebileceğini Duyurdu

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 19’uncu yılında Bursa Akademik Odalar Birliği binasında toplantı düzenledi.

BİR TIKLA EVİNİZİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİP GEÇMEDİĞİNİ ÖĞRENİN

Er, "Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) internet sayfasına girildiğinde evinizin neresinden fay hattının geçtiğini görebilebilirsiniz. Bursa’da 7 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Bunu herkes biliyor. Yapılması gereken şeyler çok basit. Planlama yapacağız. Bin tane, 10 bin tane tek planlama, bir tane bütüncül planlamanın yerini tutmaz. Deprem hangi büyüklükte, nerede olur biliyoruz. Zemin ve binaların özelliklerini de biliyoruz. Yapılacak şey bütüncül planlamadır” dedi.

Anlatıların bir hikaye gibi geldiğini ve pek de ciddiye alınmadığını savunan Er, “Sanki biz kaf dağının arkasındaki bir hikayeden bahsediyoruz gibi kimse bizim söylediklerimizi anlamıyor. Bir sürü şeyler söylemedik, sadece ‘deprem olacak ve yıkılacak’ dedik.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.