Kahraman TV

Enver Altaylı Kimdir?

GENEL

Enver Altaylı kimdir? Sizin için derledik.

ENVER ALTAYLI KİMDİR?

Enver Altaylı 1 Kasım 1944 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu ve 76 yaşındadır. Enver Altaylı, Sovyetolog ve eski istihbaratçıdır. 90'lı yılların başında Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla birlikte yeni Orta Asya cumhuriyetlerinin kurulması ve yapılandırmasında etkin bir rol oynadı.

Enver Altaylı eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndetamamladı ve daha sonraLinz Üniveritesi'nin Doğu Avrupa Bilimlerine bağlı dil kurslarında dil eğitimi almıştır. Ayrıca Boris Meissner ile Doğu Avrupa Hukuk Enstitüsü, Köln Üniversitesi'nde (Institut für Ostrecht, Universität zu Köln) Hukuk eğitimi görmüştür.

Enver Altaylı, 1977 - 1980 yılları arası Hergün Gazetesi'nin başyazarı olarak çalıştı.

Bir rivayete göre, Enver Altaylı'nın babası Şakir Altaylı, Türkistan'da Enver Paşa'nın emrinde çalıştı ve bu yüzden de oğluna onun ismini verdi.

ENVER ALTAYLI VE FATİH ALTAYLI AKRABA MI?

Fatih Altaylı, bu konu için bizzat kendisi açıklama yapmış ve "Enver Altaylı ile hiçbir akrabalık ilişkim yok. Sadece soyadlarımız aynı." demiştir.

ENVER ALTAYLI NEDEN HAPİSTE?

Son dakika haberler ine göre FETÖ üyeliğiyle suçlanan eski istihbaratçı Enver Altaylı, "siyasi ve askeri casusluk"tan 13 yıl 4 ay, "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ENVER ALTAYLI NEDEN CEZA ALDI?

FETÖ üyeliğiyle suçlanan eski istihbaratçı Enver Altaylı'ya "siyasi ve askeri casusluk"tan 13 yıl 4 ay, "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 10 yıl hapis cezası verildi. Sanık Mehmet Barıner de aynı suçlardan 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.