Kahraman TV

Can Ataklı Kimdir?

GENEL

Can Ataklı kimdir? Sizin için derledik.

CAN ATAKLI KİMDİR?

Can Ataklı 1956 yılında Diyarbakır'da doğdu..

Türk gazeteci ve haber sunucusu olan Can Ataklı, Kafkas kökenli bir ailenin Balıkesir'e yerleşmiş kolundandır. Ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Can Ataklı'nın anne ve babası kimya mühendisidir. Can Ataklı babasının tayin yeri olan Diyarbakır'da dünyaya geldi.

Kadro olmadığı için o dönem kimya öğretmenliği yapan Hikmet Ahmet, sonrasında eşi Kadriye Özkan ile birlikte Türkiye Şeker Fabrikalarında çalışmıştır. Bu sebeple Can Ataklı'nın çocukluğu; Susurluk, Uşak, Erzincan gibi şehirlerde geçmiştir. Can Ataklı'nın Cem adında bir kardeşi vardır.

İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olan Can Ataklı, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bölümü bitirdi.

Can Ataklı, gazeteciliğe Yeni Ortam gazetesinde adım attı. 1975'te Vatan gazetesinde mesleğini sürdüren Aataklı, 1985-1986 yıllarında Günaydın gazetesinde çalıştı.

Tan gazetesini yöneten Can Ataklı 2002-2004 yılları arasında Star TV'de ana haber bültenini sundu. Ataklı o dönem Kırmızı Koltuk adlı programın sunuculuğu yaptı.

2004'te TMSF Star TV'ye el koyunca ayrılmak durumunda kaldı. Bunların dışında Dünya, Tan, Sabah, Kanal 6, Habertürk TV ve Business Channel'da köşe yazarı, yayın koordinatörü, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak da çalışan Can Ataklı, 2015'ten bu yana Korkusuz Gazetesinde yazmaktadır.

2016 yılından itibaren hafta içi her gün Halk TV'de Yazı İşleri adlı programı hazırlayıp sunan Can ataklı şu an Tele1 televizyonunda çalışmaktadır.

Can Ataklı ilk evliliğini Handan Türkeli, ikinci evliliğini ise Ayşe Savaşçın ve son evliliğini Seyran Savaş ile yaptı. Can Ataklı'nın Tuvana ile Begüm ve Peri adında üç kızı vardır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.