Kahraman TV

Buse Hasyılmaz Kimdir?

GENEL

BUSE HASYILMAZ KİMDİR?

İzmir'de 30 Ekim günü 6.9 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından enkaz altında kalan Buse Hasyılmaz'ı kurtarmak için bütün ekipler seferber oldu.

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarını takip eden Buse Hasyılmaz’ın nişanlısı Nurullah Yalçın, gazetecilere, "Sesimizi duyuyor, iyi olduğunu söyledi ve sesleri duyuyor. Diş kontrolüne gitmişti, şu anda ikinci katta annesiyle enkaz altında." demişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin enkaz altındayken telefonla iletişim kurduğu Buse Hasyılmaz, saat 14:51’de meydana gelen dempremden 9.5 saat sonra kurtarıldı. Hasyılmaz, enkazdan çıkar çıkmaz annesini sordu ve sağlık ekipleri onunla ilgilenirken, “Annemi istiyorum” diye feryat etti.

Bayraklı’da, 283. Sokak’ta oturan Hasyılmaz, sağlık ekipleri, “Sana oksijen vereceğiz” derken onun aklı annesindeydi. Ekiptekiler onu sakinleştirmeye çalıştı; o, saatlerce enkaz altında kaldıktan sonra, ‘nefesi yettiği kadar sesini yükselterek’ annesini sordu.

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, enkaz altındaki Buse Hasyılmaz'ın kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

9 SAAT ARADAN SONRA İKİ KİŞİ DAHA KURTARILDI

Öte yandan ekipler, 283. Sokak'taki binanın enkazından Erol Subaş isimli vatandaşı çevredekilerin alkışları arasında çıkardı. Subaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

285. Sokak'taki çöken binada da ekiplerin çalışması sonuç verdi. Binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 15 yaşındaki Günay Özışık da yaklaşık 9 saat sonra kurtarıldı. Günay Özışık ambulansla hastaneye götürüldü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.