Kahraman TV

Askerlik Kısalıyor Mu? Yeni Sistem ile İlgili Tüm Detaylar!

GENEL

Yeni askerlik sistemini sabırsızlıkla bekleyen gençler gözünü TBMM'ye çevirdi. Peki seçim öncesi uzun dönem askerlik kısalacak mı? Kalıcı bedelli askerlik ücreti ne olacak? İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili son durum.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) daha önce yaptığı çalışmada yeni askerlik sisteminin detaylarını paylaşmıştı.

Buna göre zorunlu askerlik süresinin 6 aya indirildiği ve isteyen herkesin bedelliden faydalanabildiği sistem için geri sayım başladı. 

Yeni askerlik sisteminin önümüzdeki hafta Meclis'e getirilmesi ve 23 Haziran seçimi öncesi yasalaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir iftar programında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini, seçimden önce yasalaşacağını belirtti.

PEKİ YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni askerlik sistemi ile birlikte eğitim farkı gözetmeksizin zorunlu askerlik 6 aya düşecek. İlk bir ay temel eğitim 5 ay ise zorunlu askerlik hizmeti olarak geçecek. Ancak 12 ay uzun dönem askerlik yapmak isteyenlerde ise üniversite mezunu olanlar yedek subay, lise ve ön lisans mezunları ise yedek astsubaylık yapabilecek.

KALICI BEDELLİ ÜCRETİ 31 BİN LİRA

Yeni askerlik sisteminde askerlik çağına gelmiş herkes 31 bin 343 lira ödeyerek bedelli askerlikten faydalanabilecek. Ayrıca yeni sistemde askerlik süresi de kısaltılıyor. Buna göre askerlik 6 aya düşürülüyor. 6 aydan sonra isteyen bir 6 ay daha maaşlı bir şekilde askerde kalabilir.

Kaynak: Haber7

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.