Kahraman TV

Adile Sadullah Mermerci PMYO’da Mezuniyet Rezaleti!

GENEL

İstanbul’da bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2 yıllık eğitimini tamamlayan öğrencilerin bugün mezuniyet heyecanı vardı. Ancak mezuniyet törenine gelen öğrenci yakınları ve öğrencilerin yaşadıkları mağduriyet bu özel günün önüne geçti.

Bir vatandaş tarafından Kahraman TV Whatsapp ihbar hattına gelen şikayette şu ifadeler kullanıldı: 

“Vatandaş olarak yaşadığımız bir rezaletten bahsetmek istiyorum. Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu’nda bugün mezun olan polis evlatlarımızın yemin törenine geldik. Mezuniyet oldu. Biz de aileler olarak büyük bir gurur yaşadık. Buraya kadar her şey normal. Ertesi gün mesaiye başlayacak olan öğrencilerimizi yerleştirerek yeniden memleketimize dönmek istedik ancak polis evlatlarımızın silahları ve evraklarının henüz teslim edilmemesi nedeniyle büyük bir rezalet yaşadık.

Yemin töreni olacağı günler öncesinden belli olmasına rağmen yetkililer neden bu işlemleri geç saate kadar bıraktı. Evlatlarımıza okul yetkilileri tarafından söylenen ‘mezuniyet sonrası gidin saat 22.00’a kadar ailenizle iftar yapın sonra tekrar buraya gelin evraklarınızı ve silahlarınızı teslim edelim.’ 500 tane öğrenci mezun oldu. Yetkililer 500 öğrenciyi akşam saat 10’da çağırıp hangi saate kadar işlemleri tamamlamayı düşünüyor.

Ayrıca bu 500 mezun öğrencinin 402’si İstanbul’da görevli. Gecenin bilmem kaçında öğrenciler ve aileleri nereye gidecek. Konaklayacak yerleri var mı? Bu Mübarek Ramazan gününde bunları düşünen yok. Geçen yılda aynı problem yaşanmış. Ankara’dan yazı gelmesini beklediklerini söylediler. Belki akşam 10’a kadar o yazı gelmeyecek. Peki sonra ne olacak. Sabaha kadar bu insanlar ne yapacak. Burada hem aileler hem de mesleğe yeni başlayacak olan polislerimiz büyük mağduriyet yaşadı. Bu konuyu gündeme getirirseniz çok iyi olur.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.