Kahraman TV

Petrol Krizi Altını Vurdu

EKONOMİ

Altın fiyatları için meraklı arayış başladı. Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarındaki ivme merak konusu oldu. 9 Mart 2020 Pazartesi günü altın almak veya altın bozdurmak isteyenler, altın fiyatlarının güncel durumu hakkında bilgi almak istiyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Gram (gr) altın fiyatı bugün kaç TL?

ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Gram altın alış fiyatı 329,09 TL / Gram altın satış fiyatı 329,20 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı 522,79 TL / Çeyrek altın satış fiyatı 534,52 TL

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Yarım altın alış fiyatı 1.042,32 TL / Yarım altın satış fiyatı 1.069,03 TL

TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Tam altın alış fiyatı 2.156,52 TL / Tam altın satış fiyatı 2.209,99 TL

Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.