Kahraman TV

Milyonlarca Emekliye Müjde!

EKONOMİ

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin maaşı Temmuz'da zamlanacak. Enflasyona göre belirlenecek zamlarda oranlar belli olmaya başladı. 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4 zam göründü

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin maaşı Temmuz'da zamlanacak. Zam oranlarında enflasyon belirleyici olacak.Bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon; SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammının oranını, memur emeklilerinin de fark alıp almayacağını gösterecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Nisan ayı enflasyon verisini açıkladı. Nisan'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1.69 arttı.Yani 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 4 olarak görünüyor.Buna 2 ayın enflasyon verisi daha eklenecek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kesin zam oranı belli olacak. Mayıs ve Haziran enflasyonuna göre zam oranı artacak ya da azalacak.Enflasyon tahminleri, zam oranına ilişkin ipucu veriyor. 2019'in ilk yarısındaki enflasyon; Merkez Bankası'nın son yaptığı beklenti anketindeki tahmine göre yüzde 6 olacak.Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 6 oranında artıştan yararlanacak. Emekliler kesin zam oranlarını 3 Temmuz'da öğrenecek. Aynı ay içerisinde zamlar emeklilerin hesabına yatırılacak.

MEMURA FARK GÖRÜNDÜ
Toplu sözleşmede, memurlara ve memur emeklilerine Temmuz'da yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark verileceği karara bağlanmıştı.İlk 4 aylık enflasyon yüzde 4 çıktı. 2 aylık enflasyon verisi eklendiğinde yüzde 4'ün üzerine çıkılırsa, memurlar ve emekliler fark alabilecek.Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki yüzde 6'lık TÜFE tahmini gerçekleşirse, yüzde 2 enflasyon farkı gelebilecek.

Yorumlar (1)

lutfican080@hotmail.com 5 Yıl Önce

İntibak

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.