Kahraman TV

Erdoğan’a ÖTV değiştirme yetkisi

EKONOMİ

ÖTV tebliğinde "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" olarak değiştirildi. Tebliğ öncesinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu akşam 22.00’de ÖTV konusunda açıklamalar yapmıştı. Bu iki gelişmenin arka arkaya gelmesi, dikkat çekti.

ÖTV tebliğinde "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" olarak değiştirildi. Tebliğ öncesinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu akşam 22.00’de ÖTV konusunda açıklamalar yapmıştı. Bu iki gelişmenin arka arkaya gelmesi, dikkat çekti.

Değişiklikle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek, sıfıra indirebilecek.

DEĞİŞİKLİK RESMİ GAZETE’DE

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklikler öngören tebliğle, tebliğin III. bölümünden yer alan "vergi oranı ve yetki" başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

BAKANLAR KURULU YERİNE CUMHURBAŞKANI

Buna göre, maddedeki "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi ve ÖTV (II) sayılı listede önceki uygulamada Bakanlar Kurulu'nun "motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme" yetkisi, Cumhurbaşkanınca "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" olarak yeniden düzenlendi.

KILIÇDAROĞLU ÖTV VAADİNDE BULUNMUŞTU

Öte yandan, bu kararın hemen öncesinde (dün akşam saat 22.00’de) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ÖTV ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Bizler iktidara gelinceye kadar, araba alımını öteleyin. Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. ÖTV'yi de lüks araç alanlara uygulayacağız" demişti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından sonra ÖTV yetkisinin Bakanlar Kurulu’ndan alınıp Cumhurbaşkanı’na verilmesi dikkat çekti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.