Kahraman TV

İçişleri Bakanlığı öğrenciler için harekete geçti

EĞİTİM

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" genelgesi gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" genelgesi gönderildi.

KONAKLAMA SORUNU…

Genelgede; eğitim-öğretim dönemi boyunca öğrencilerin konaklayacağı yurt, pansiyon, apart gibi yerlerde olası fahiş fiyat uygulamalarına izin verilmeyecek. Barınma sorunu olan öğrenciler tespit edilerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelere yerleştirilecek. Genelgeye göre, üniversitelerde yeni eğitim-öğretimin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi amacıyla her akademik yıl öncesi valiler başkanlığındaki "Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyonları" toplanarak, üniversite yerleşkelerinin bina, tesis ve diğer alanlarına ilişkin risk analizlerini yapacak.

YURTLARA EK KAPASİTE OLUŞTURULACAK

Üniversite öğrencilerinin barınma imkanları artırılacak, artan öğrenci sayısıyla yurtlara talebin artacağı göz önünde bulundurularak öğrencilerinin barınmalarına yönelik il ve ilçe bazlı ihtiyaç analizleri yapılacak. Yeni eğitim-öğretim dönemi boyunca üniversite öğrencilerinin konaklayacağı yurt, pansiyon, apart benzeri yerlerde, fahiş fiyat uygulamalarına izin verilmeyecek, barınma sorunu olan öğrenciler tespit edilerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelere yerleştirilecek, gerektiğinde sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği sağlanacak.

BELEDİYE VE ÖZEL İDARE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Üniversite yerleşkesi bulunan küçük ilçelerde barınma sorununun çözümü amacıyla özel idare ve belediyeler tarafından çalışma yapılacak. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla maddi destekte bulunulacak ve burs, kalacak yer konularında yardımcı olunacak. Kapasite artırımı ve yeni kalacak yerlerin belirlenmesinin beraberinde getireceği personel, malzeme vb. ihtiyaçlar valiliklerin koordinasyonunda karşılanacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.