Kahraman TV

Eğitim Dünyasında Uluslararası Online Konferans Heyecanı

EĞİTİM

19 Ülkenin katılım sağlayacağı 1. Uluslararası PBS-Europe Network Online Konferansı, 11-13 Kasım 2020’de Gerçekleşecek

Okul ruh sağlığı kapsamında yürütülen, sosyal-duygusal ve davranışsal becerileri geliştiren uluslararası öğretmen, öğrenci, yönetici ve aile eğitimi programı Positive Behavior Support (PBS)’in tüm ayrıntılarının konuşulacağı 1. Uluslararası PBS-Europe Network Online Konferansı 11-13 Kasım 2020’de gerçekleşecek. Konferansa Türkiye’yi temsilen Eğitimci Lale Hazar ve Psikolog Lia Yuanidi Gürün konuşmacı olarak katılacak, konferansın moderatörlüğünü ise Tanju Yıldırım üstlenecek.

Avrupa’da gerçekleşen politika ve uygulama değişikliklerine istinaden PBS Europe Network kurulması ihtiyacının doğması ile 19 ülkenin katılım sağlayacağı ve ücretsiz olarak düzenlenecek konferans, 11-13 Kasım 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını Missouri Üniversitesi’nden Tim Lewis, Portland Şehir Üniversitesi’nden Edwin Jones ve Güney Galler Üniversitesi’nden Randall De Pry’ın gerçekleştireceği konferans ile günümüz sorunları dolayısıyla zorlu başlayan okul hayatları üzerine öğrenci, öğretmen ve velilerin PBS bilimi ve prensipleri ile desteklenmesi amaçlanıyor.

Pandemi, ırksal eşitsizlik, ekonomik durgunluklar gibi günümüzde yaygın olarak öğrencilerin sosyal - duygusal gelişimlerini etkileyen ve etkilemeye devam edecek olan olumsuz dünya koşulları üzerine okullarda daha fazla veriye dayalı, güvenli ve destekleyici eğitim sistemlerine ihtiyaç doğmuştur. Toplumların kendi sosyo-kültürel yapılarına uygun şekilde olumlu okul iklimi oluşmasını destekleyecek PBS yaklaşımına ait bilgi, birikim, deneyim ve yöntemlerin paylaşılacağı konferansa; tüm eğitimciler, öğretmenler, araştırmacılar, doktora öğrencileri, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, okul yöneticileri ve ilgili uzmanlar davetlidir.

Konferans detayları için www.pbseuropenetwork.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.