Kahraman TV

Bakan Özer, yeni dönemle ilgili konuştu

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin hazırlıkları anlattı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, açıklamalarının satır başları şöyle;

"Hazırlıklara çok erken başladık. 17 Haziran’da öğretim yılı kapatıldığında ilk startı verdik. Okulların ihtiyacının karşılanması noktasında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu yıl ilk defa okul kitaplarına ilave olarak yardımcı kaynaklar tüm sıralara yerleştirildi. 136 milyon tüm öğrencilerin 1 dönem boyunca ihtiyaç duyacağı yardımcı kaynaklar okullara gönderildi."

"Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim kurumlarına bütçe gönderiyordu. Temel eğitim, anaokulu, ilkokul ve orta okula bütçe göndermiyordu. İlk defa kırtasiye ve temizlik ve küçük onarım, eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi bağlamında tüm okullara bütçe gönderildi. Aslında bu sessiz bir devrimdir. 3.1 milyar bütçe okullarımıza gönderildi. Yıllardan beri kayıt paraları ile ilgili spekülasyonlar yaygın bir problemmiş gibi sanki Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş gibi bir algı vardı biz bunu yıktık"

"Süreç içerisinden bazı okullarla ilgili basına yansımalar oldu 234 ihbar aldık. Gerekli işlemleri yaptık 3 okul yöneticimize ceza verdik. Bizim gözlemlediğimiz geçen senelere göre çok daha az sayıda bağışla ilgili haberler oldu. Okul aile birlikleri daha rahat edecek bağış alma zorunda kalmayacaklar. İsterlerse okul aile birliğine yardımda bulunulabilir ama kesinlikle kayıt yaptırma ile bağış yapma arasındaki bağı koparmış olduk en önemli hazırlığımız bu oldu. Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını artırmakla ilgili önemli yatırım yapıldı. 19 milyon öğrencinin 2 milyon öğretmenin olduğu bir sisteme sahibiz. Bu kadar yatırım yapan bir hükümet okulların ihtiyacını karşılamaktan aciz kalır mı? Kalamaz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.