Kahraman TV

Evlerini kaçaklara kiralayan ev sahiplerine operasyon düzenlendi

ASAYİŞ

11 ev sahibine 500 bin lira ceza kesildi.

İstanbul’da Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren kaçakların kaldığı evlere operasyon düzenledi.Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt ve Sultangazi'de belirlenen 22 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, 196 kaçak yakalandı. Haklarında yasal işlem yapılan şüpheliler geri gönderme merkezine teslim edildi.

AYLIK 25 BİN LİRA KİRA

Sözcü'nün haberine göre polis ekipleri kaçakların barındırıldığı adreslerle ilgili de çalışma yaptı. Yapılan incelemelerde kaçakların kaldığı evlerin normalden daha fazla insan barındırmak için bölmelere ayrıldığı görüldü.Koğuş şeklinde ranza sisteminin kurulduğu tespit edilen şok evlerinde kalan kaçakların, kişi başı 60-80 Euro kira ödedikleri anlaşıldı. Bu sayede ev sahiplerinin bir evden ortalama 20-25 bin lira gelir elde ettikleri tespit edildi.

504 BİN 504 LİRA CEZA

Kaçakları evlerinde barındıran ve haksız kazanç sağlayan ev sahiplerine yönelik 30 Kasım'da operasyon düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen baskında 11 ev sahibi ve kaçakların şok evlerine yerleştirilmesine aracılık eden Suriye uyruklu bir şüpheli yakalandı.Gözaltına alınan ev sahiplerine, evlerinde barındırdıkları her bir kaçak için 2 bin 574 lira ceza kesildi. Toplamda 504 bin idari para cezası uygulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı serbest kalırken, iki ev sahibi için adli kontrol hükmü uygulandı. Kaçaklara aracılık eden Suriye uyruklu şüpheli ise dün adliyeye sevk edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.