Derbi Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Galatasaray-Beşiktaş Maçı Öncesi Son Gelişmeler

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin başlamasına artık sayılı saatler kaldı. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile Beşiktaş Süper Lig'in 31. haftasında Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya gelecekler. Galatasaray'da Mitroglou, Beşiktaş'ta ise Medel dışında eksik ve cezalı futbolcu bulunmuyor.

SPOR 05.05.2019, 16:48
Derbi Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Galatasaray-Beşiktaş Maçı Öncesi Son Gelişmeler

Bir tarafta Fatih Terimli, Belhandalı, Musleralı ve Diagne'li Galatasaray. Diğer tarafta Şenol Güneşli, Burak Yılmazlı ve Adem Ljajic'li Beşiktaş... Başakşehir ile birlikte şampiyonluk potasında bulunan iki ezeli rakip dev maçta kozlarını paylaşacak. Galatasaray taraftarının desteği ile rakibini yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalamak istiyor. Beşiktaş ise deplasmanda rakibi karşısında son dönemde yakaladığı çıkışı devam ettirmenin peşinde. 

Galatasaray - Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam saat 19:00'da Türk Telekom Stadı'nda oynanacak mücadele beIN SPORTS HD 1kanalından canlı yayınlanacak. Ayrıca bu dev mücadelenin canlı skor takibi ve detaylar fanatik.com.tr'de...

Galatasaray - Beşiktaş muhtemel 11'ler...

Galatasaray: Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Adriano, Atiba, Dorukhan, Quaresma, Ljajic, Lens, Burak

Dev derbi öncesi Galatasaray'da Marcao'nun durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Medel sakatlığı dedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. Derbi öncesi Galatasaray 60 puanla ikinci sırada bulunuyor. Sarı-Kırmızılı ekip bu sezon 30 maçta 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Beşiktaş ise Şenol Güneş yönetiminde çıktığı 30 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Beşiktaş 59 puanla üçüncü sırada bulunuyor.x

Mitroglou’nun durumu belirsiz

Galatasaray’da dünkü antrenmanda sol üst adale grubunda ağrı hisseden Konstantinos Mitroglou’nun durumu maç saatinde belli olacak. Sarı-kırmızılı ekipte Beşiktaş derbisi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Younes Belhanda, Emre Akbaba, Martin Linnes ve Emre Taşdemir, yarınki derbide sarı kart görmeleri durumunda 32. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasında forma giyemeyecek.

Galatasaray rekorunu egale etmek için sahada

Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinden puanla ayrılması durumunda, sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale edecek. Türk Telekom Stadı’ndaki son 34 lig maçında mağlup olmayan Galatasaray, Eylül 1996’da başlayıp, Eylül 1998’de biten 2 yıllık seride evindeki 35 müsabakanın 29’unu kazanırken, 6’sında beraberlik aldı ve mağlubiyet yaşamadı. Ligde iç sahadaki mevcut en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan sarı-kırmızılı takım, 2016-2017 sezonunun 30. haftasından bu yana iç sahada 29 galibiyet alırken, 5 karşılaşmada berabere kaldı.

Ligde mağlubiyeti unuttu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’deki son 16 maçında mağlup olmadı. Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş’a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 10 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Diagne, Gomis’in rekorunun peşinde

Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, Beşiktaş filelerini havalandırması durumunda önemli bir rekora ortak olacak. Ligde Kasımpaşa formasıyla 20, Galatasaray’da ise 8 kez gol sevinci yaşayan Diagne, derbide bir gol daha atması durumunda Galatasaray’ın eski futbolcusu Bafetimbi Gomis’in rekorunu egale edecek.

Bafetimbi Gomis, geçen sezon sarı-kırmızılı takımda forma giydiği 33 lig maçında 29 kez topu filelere göndererek, "Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu" unvanını almıştı.

Beşiktaş ligin en golcü takımı

Beşiktaş, 30 maçta attığı 66 golle ligin en golcü takımı durumunda bulunuyor. Süper Lig’in ilk yarısında 28 gol atan siyah-beyazlı ekip, sezonun ikinci devresinde ise rakip fileleri 38 kez havalandırdı.

Beşiktaş son 6 maçını kazandı

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesindeki kritik haftalarda kazanmayı bildi. Siyah-beyazlı takım, son 6 karşılaşmasını kazanarak 18 puanı hanesine yazdırdı.

Deplasmanda performansını artırdı

Beşiktaş, deplasmanda yaptığı son 6 lig maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı, yenilgi yaşamadı. Son iki dış saha maçında siyah-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor’u 7-2, Demir Grup Sivasspor’u ise 2-1 yendi. Sezonun geride kalan bölümünde 15 deplasman maçına çıkan ve 7 galibiyet alan Beşiktaş, ayrıca 5 beraberlikle 26 puan topladı. Siyah-beyazlılar, dış sahada rakiplerine 3 defa mağlup oldu. Deplasmanda 34 gol atan Beşiktaş, kalesinde 21 gol gördü.

Burak Yılmaz 300. lig maçına çıkacak

Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Galatasaray ile oynanacak derbi maçta görev verilmesi halinde Süper Lig’deki 300. karşılaşmasına çıkacak. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Manisaspor formalarıyla ligde 299 lig maçına çıkan Burak, rakip fileleri 175 kez havalandırdı. Burak, ayrıca derbi maçta takımının en büyük kozlarından biri olacak. 33 yaşındaki futbolcu, son 6 maçta takımına 7 gol kazandırdı. Devre arasında transfer edilen deneyimli oyuncu, 12 karşılaşmada siyah-beyazlı formayla 11 gol attı.

Burak Yılmaz ve Quaresma sınırda

Beşiktaş’ta derbi öncesi Burak Yılmaz ve Ricardo Quaresma, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon yedişer sarı kart gören her iki oyuncu, Galatasaray karşısında aynı durumu yaşarsa cezalı duruma düşecek ve 32. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında görev alamayacak.

Derbide gözler Muslera ve Karius'da

Bu hafta oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde kaleleri koruması beklenen Fernando Muslera 30 lig maçında 29, Loris Karius’ta 26 lig karşılaşmasında 32 gol yedi. 

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında 5 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide gözler iki takımın kalecilerinde olacak. Şampiyonluk yarışında yer alan iki takımdan Galatasaray’ın kalesini Fernando Muslera koruyacakken, Beşiktaş’ta ise Loris Karius görev alacak. Kaybedenin yarışta gerileyeceği müsabakada iki kalecinin performansı derbinin kaderini belirleyebilir. 

Bu sezon Muslera 30 lig maçının tamamında görev aldı ve 29 gol yedi. Karius ise 26 lig müsabakasında oynadı ve kalesinde 32 gole engel olamadı. 

Bu sezon başında Liverpool’dan Beşiktaş’a katılan Alman kaleci, ikinci kez Galatasaray derbisi heyecanı yaşayacak. Sarı-kırmızılıların Uruguaylı file bekçisi de 19. defa Beşiktaş derbilerinde görev alacak. 

Sezonun ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan maçta kalelerde Muslera ile Karius bulunuyordu. 

Muslera ile Selçuk İnan Beşiktaş derbisi kaçırmadı

Galatasaray’da takım kaptanları Selçuk İnan ile Fernando Muslera, 18 maç ile sarı-kırmızılılarda Beşiktaş’a karşı en fazla forma giyen futbolcular konumunda bulunuyor. Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş ile Türk Telekom Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek Galatasaray’da iki isim bu derbiyi kaçırmıyor. Takıma 2011-2012 sezonunda katılan sarı-kırmızılıların iki kaptanı Selçuk İnan ile Fernando Muslera, Beşiktaş ile oynanan derbilerin hepsinde görev aldı. Muslera ile Selçuk, oynadıkları 18 resmi müsabakada 9 kez galibiyet sevinci yaşarken, 5 kez de mağlup oldu. 4 maçta ise berabere kaldı. Galatasaray bu süreçte 2016 yılında TFF Süper Kupa'da normal süresi 1-1 berabere biten maçta Beşiktaş'ı penaltılarda yenerek kupayı müzesine götürdü. 

Muslera, Beşiktaş'a karşı oynadığı 18 derbide kalesini 7 kez gole kapatırken, toplamda ise 19 gol yedi. 

Aslantepe’de söz Diagne ve Burak Yılmaz'da

Şampiyonluk virajının kritik haftası Aslantepe’de geçilecekken, golcüler fr maçın kaderini belirleyecek. Ligde geride kalan haftalarda Galatasaraylı futbolcu Mbaye Digne 28 golle zirvede yer alırken, Beşiktaşlı Burak Yılmaz ise 16 golle ikinci sırada bulunuyor. 

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında 5 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışında olan iki takım için bu maçta golcüler önemli rol oynayacak. Derbide devre arasında sarı-kırmızılıların Kasımpaşa’dan transfer ettiği Senegalli futbolcu Mbaye Diagne ile Trabzonspor’dan siyah-beyazlılara katılan Burak Yılmaz karşı karşıya gelecek. 

İkinci yarıda Burak daha fazla attı 

Mbaye Diagne bu sezon Süper Lig’de 26 maçta görev aldı. Diagne, Kasımpaşa’da 17 maçta 20, Galatasaray’da da 9 maçta 8 gol kaydetti. Burak Yılmaz ise ligde 19 müsabakada sahaya çıktı. Burak, Trabzonspor’da 7 karşılaşmada 5 gol, Beşiktaş’ta ise 12 maçta 11 kez rakip fileleri havalandırdı. 

Ligde Diagne 28 golle krallık yarışında zirvede yer alırken, Burak ise 16 golle ikinci sırada bulunuyor. 

Galatasaray'da ayrıca Henry Onyekuru 12, Sofiane Feghouli 7 ve Younes Belhanda 4 kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş'ta ise Adem Ljajic 8, Mustafa Pektemek ile Güven Yalçın da 5'er kez rakip fileleri havalandırdı. 

Galatasaray, Beşiktaş’ı 9. kez Türk Telekom Stadyumu’nda ağırlayacak

Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Stadyumu’nda 9. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan maçlardan sarı-kırmızılılar 5, siyah-beyazlılar da 2 kez galip ayrıldı. 

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş pazar günü saat 19.00’da Türk Telekom Stadyumu’nda mücadele edecek. İki takım bu statta ilk kez 2011-2012 sezonunda karşı karşıya geldi ve bu müsabakadan sarı-kırmızılılar, 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Türk Tekekom'da geçen sezon oynanan son maçı ise Cimbom 2-0 kazanmıştı 

9. randevu 

Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Stadyumu’nda bugüne kadar 8 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 5 kez sahadan galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar ise 2 kez rakibini mağlup etti. İki takım arasında Galatasaray'ın evindeki 1 mücadele berabere sona erdi. 

Galatasaray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan maçlar ve sonuçları şöyle: 

2011/2012 26.02.2012 Galatasaray: 3 - Beşiktaş: 2 

2011/2012 06.05.2012 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 2 

2012/2013 27.01.2013 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1 

2013/2014 22.02.2014 Galatasaray: 1 - Beşiktaş: 0 

2014/2015 24.05.2015 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 

2015/2016 08.05.2016 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 

2016/2017 27.02.2017 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 

2017/2018 29.04.2018 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 

Kaynak: Fanatik

Yorumlar (0)
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:17
Öğle 12:42
İkindi 16:13
Akşam 18:58
Yatsı 20:14