Ali Öztunç: Suçlu K.Maraş Vali Yardımcısı değil, Afşin Milli Eğitim Müdürüdür

Ali Öztunç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ABD’de 32 ay hapis yatarak ülkeye dönüş yapan Hakan Atilla ile ilgili soruya, “Ülkeye dönüşü olumlu” dedi. Öztunç görevden uzaklaştırılan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç hakkında da konuştu.

KAHRAMANMARAŞ 25.07.2019, 09:18
Ali Öztunç: Suçlu K.Maraş Vali Yardımcısı değil, Afşin Milli Eğitim Müdürüdür

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş ve ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"VALİ YARDIMCISININ TEKRAR GÖREVE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUM"

Gündemi uzun süredir meşgul eden Suriyeli göçmenler soruna dair meselenin kesin çözümünün Suriye’de iç barışın sağlanması olduğunun altını çizen Öztunç, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç’in haksız bir şekilde görevden alınmasıyla sonuçlanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’ın isminin karıştığı olaylar için de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek; “Bu haksızlıkları çok fazla yaptığınız içindir ki 31 Mart ta İstanbul seçimlerinde bu halk size bir tokat vurdu. Bu haksızlıkları yapmaya devam etmeyin. Kahramanmaraş vali yardımcısı Mesut Tamer Genç’ i tekrar görevine iade edin çağrısında bulunuyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜR DEĞİL, GAZETECİLER İÇERDE”

“Değerli arkadaşlar bir eski gazeteci olarak 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum ama maalesef yine buruk bir basın bayramı. Türkiye geçen yıl ki gibi dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında bir kez daha 157. Oldu. Türkiye’de basın özgür değil, gazeteciler hapiste, kameramanlar her türlü baskıyla karşı karşıyalar. TRT’nin durumu ortada, TRT eskiden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu idi şimdi Tayyip’in Radyo Televizyon Kurumu oldu. RTÜK Radyo Televizyon Üst Kurulu idi Recep Tayip Erdoğan Üst Kurulu oldu. Anadolu Ajansı zaten belli. Yerel basın perişan durumda.

“PORTEKİZ’DEYKEN AFŞİN’DE GÖREVLİ GİBİ PARA ALAN MEB MÜDÜRÜ, VALİ YARDIMCISINI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRTTI”

“Esas konumuz Kahramanmaraş’ta Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü ile ilgili. Mustafa Mahir Turan. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü. Milli eğitim müdürü bir takım şikâyetler üstüne bir soruşturma geçiriyor. Şikâyetler nedir? Boşalan okul müdürlüklerine atama yaparken kendisi öğretmenlere başvuru yapmayın çünkü buralara ben atama yapacağım istediğim adamlarımı getireceğim diyor, baskı yapıyor. Bir başka suçlama Portekiz’e görevli olarak gidiyor. Portekiz’deyken görevli olduğu süreçte Afşin’deki motorlu taşıtlar sınavında varmış gibi para alıyor. Yani sınavda görevliymiş gibi para alıyor oysa kendisi o tarihlerde Portekiz’de. Bunlardan dolayı hakkında bir soruşturma açıldı. Açılan soruşturma Kahramanmaraş Valiliğine geldi. Valilikte komisyon toplandı ve toplantı sonucu bu müdürün kademe ilerlemesinin durdurulması cezası istendi. Ancak komisyon bu cezayı ağır buldu ve ceza olarak da bir alt ceza verildi. Maaş kesim cezası uygulandı Milli Eğitim Müdürüne. Buraya kadar her şey normal ama bundan sonra anormallik başlıyor. Ceza alan bu Milli Eğitim Müdürü birilerini araya soktu ve kendisine ceza veren bu komisyonun başkanı Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç’i görevden aldırdı. Kendisi yanlış yaptığı için ceza alıyor cezayı veren komisyonun başkanı Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, içişleri bakanlığı tarafından görevden alındı. Peki, bu adamın gücü nereden geliyor? Tabii ki Saray’dan geliyor. Niye çünkü bu Milli Eğitim Müdürünün ağabeyi, Sefer Turan Sayın Cumhurbaşkanının baş danışmanı. Portekiz’de olduğu halde Afşin’deymiş gibi gösterip sınavdan sınav ücreti alıyor bunun karşılığında normal bir memura uygulanması gereken ceza uygulanıyor. Uygulayan komisyonun başkanı Vali Yardımcısı açığa alınıyor. Neden çünkü cezayı alan Milli Eğitim Müdürünün ağabeyi Sayın Cumhurbaşkanının baş danışmanı Sefer Turan. Dokunulmazlık sadece Cumhurbaşkanına değil Baş danışmanına, danışmanına, danışmanların ağabeylerine akrabalarına kadar gitmiş durumda. Normal bir memur olsaydı inanın perişan edilirdi ama şimdi abisi Cumhurbaşkanlığında diye kardeşine ceza veren komisyonun başkanı görevden alınıyor. Saray dedikleri bu işte. Bir saray oluşturulmuş. Sarayda yaşan insanların aileleri ciddi bir dokunulmazlığa sahipler ve bu insanlar her türlü olumsuzluğu yapmayı kendilerine hak görüyorlar. Ben Sayın İçişleri Bakanına sesleniyorum; Kahramanmaraş’ta görevden aldığınız Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç namuslu düzgün bir Vali Yardımcısıdır. Görevini yerine getirmiştir. Yanlış yapan bir devlet memurunu uyarmıştır ve komisyon olarak gereken cezayı vermişlerdir. Suçlu Vali Yardımcısı değil, suçlu Milli Eğitim Müdürüdür. Mili Eğitim Müdürüne ceza verildi diye Vali Yardımcısı görevden alınamaz. Burada haksızlık yaptınız sayın bakan. Zaten bu haksızlıkları çok fazla yaptığınız içindir ki 31 Mart’ta İstanbul seçimlerinde bu halk size bir tokat vurdu. Bu haksızlıkları yapmaya devam etmeyin. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç’i tekrar görevine iade edin çağrısında bulunuyorum.”

HAKAN ATİLLA’NIN DÖNÜŞÜ OLUMLU”

Hakan Atilla İstanbul’a geldi bir değerlendirmeniz olur mu?

“Hakan Atilla’nın Türkiye’ye dönmesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi olarak memnunuz öncelikle bunu belirtelim. Kendisi haksızlığa uğramıştı. Esas failler unutuldu ama Hakan Atilla 23 ay ceza aldı hapiste yattı ve haksızlığa uğradı. Esas faallerin hesabı Hakan Atilla’dan alındı. Reza Zarrab’ın kirli işlerinin faturası Hakan Atilla ya kesilmiştir. Kedisinin bugün itibariyle ülkesine dönmesinden memnuniyet duyuyoruz”

“ÇÖZÜM; SURİYE VE TÜRKİYE YÖNETİMLERİNİN İŞ BİRLİĞİ YAPMASI”

Süleyman Soylu’nun Suriyeli göçmenlerle ilgili kaydı olan yerlerde dursunlar İstanbul’da büyükşehirlerde durmasınlar açıklaması var bunun göçmen politikasına faydası olur mu?

“Sayın İçişleri Bakanı Süleyman soylu nihayet içişleri Bakanı olduğunu hatırladı. Uzunca bir süredir oraya buraya laf atmaktan kamplaştırmaktan insanlara hakaret etmekten İçişleri Bakanlığı yapamıyordu. Şimdi hatırladı bir açıklama yaptı ama yaptığı açıklama yine şova yönelik bir açıklama. Yine popülist bir politika. Bu mesele popülist politikalarla çözülemez böyle şovlarla çözülemez. Ne yani her Suriyelinin başına bir polis mi dikecek? Her Suriyelinin başına bir polis dikip kamplara mı götürecek. Bu meselenin çözümü bam başka. Biz başka şeyler söylüyoruz CHP olarak. Bir kere Suriye’deki savaş bir an evvel durdurulmalıdır. Türkiye bu konuda Suriye yönetimi ile iş birliğine girebilir. Suriye’nin toprak bütünlüğü bir an önce sağlanmalıdır ondan sonra mülteci politikası yeniden değerlendirilmelidir. Suriye’deki şartlar olumlu hale getirilirse burada yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönmesi de sağlanır. Bu tarz şov ve popülist yaklaşımlarla bu sorun çözülemez. Sorunun çözümü için Suriyeli meselesinin yeniden düzenlenip ele alınması gerekiyor. Bakın biz defalarca uyardık, yapmayın etmeyin Suriye’ye karışmayın bizim meselemiz değil dedik. Suriye’ye yönelik dikkatli politika yürütün dedik ama dinlemediler bu hale geldi. Bugün milyonlarca Suriyeli Türkiye’deyse bunun sebebi Ak Parti’dir. Bu sorunun çözümü çok net Suriye de iç savaşın sona ermesidir. Çözüm Türkiye ve Suriye yönetiminin iş birliği yapmasına bağlıdır.”

Yorumlar (12)
Elif 5 yıl önce
Sonuna kadar haklı ve bu konularda ki duyarlılığınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum
Helal etmiyorum 5 yıl önce
Ben hakkımı helal etmiyorum bu adam devletten aldığı bu parayı nasıl yiyor anlamıyorum tüy bitmemiş yetimin hakkı var yazıklar olsun böyle bir insan Afşin den çıkmamalıydı...
osman 5 yıl önce
ali öztunça bu konuda sonuna kadar destek veriyorum ve herkesin de destek vermesini bekliyorum. haram yiyen baban olsa arkasında durmahavaksın kardeşim, durmayacasın ki başkaları haram yemeye yönelmesin
Gaziantep 5 yıl önce
İl ilçe müdürlerinin çoğu menzil grubu... Çok güçlüler işine gelmeyeni mahbediyorlar. Allah ıslah etsin feto gibi bir yapıları var. İnşAllah devlete millete zeval vermezler ama korkuyoruz.
Topçu 5 yıl önce
Mahir ile çok top oynadık. Top oynayanlar bilirler Mahir varsa ceplerinizde para bırakmayın derlerdi. Bilmem anlatabildim mi.
Ama abisi Sefer'ide tanıyorum onunla ilgili böyle bir şey diyemem ama neden kardeşinin yaptıklarına göz yumuyor ya da destek oluyor anlamıyorum. Mahir gibi birinin ilçe milli eğitim müdürü olması ülkemiz için zuldür.
Hikmet 5 yıl önce
Tüyü bitmemiş yetimin hakkı,kendisi yurtdışında, sürücü kursunda da görevli imiş gibi haketmedigi bir parayı nasıl yiyecek? Burada hesabı sorulmasa da yarın mahşer gününde Allah hesabını sorar. Birde bunlar dinî hassasiyetleri olduğunu söyleyen kişiler yazıklar olsun. Devlet yönetiminde tam bir çürümüşlük ve artık tuz da koktu!...
Mustafa 5 yıl önce
Kardesi cumhur başkanımızın başdanışmanıdır bırakın yapsın okadarda sırtını külliyeye dayadı sizin varsa dayınız sizde yapun:)))
Afşin 5 yıl önce
Sayın Başkanımız Tayyip Erdoğan neden kaybediyor atadığı bu müdürler yüzünden.Ben bir ara Dulkadiroğlu ilçe milli eğitim müdürlüğü ne atanan Ertan Gol u bu göreve layık olmadığı için eleştirdi m . Hakkında soruşturma açtılar.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:15
Öğle 12:42
İkindi 16:13
Akşam 18:59
Yatsı 20:16